Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političarke koje mijenjaju svijet
Povratak na članak

Ozlem, Flavia i Meral idu dalje unatoč prijetnjama

Sve tri političarke vrlo su hrabre i ne boje se suprotstaviti svemu onome što smatraju štetnim i opasnim za društvo

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
10:18 12.12.2017.

žene na vlasti u finskoj, švedskoj, danskoj, a vidimo i u njemačkoj, su zbilja donijele nove vjetrove. internet je prepun snimki gdje imigranti tuku, pa i siluju, usred ulice. i to u super zemljama za život tipa švedske, njemačke! policija šuti, ne imenuje tko je to, ne ulazi u područja gdje žive ti ljudi, koje ne smijemo imenovati, ali reći ćemo, 'šveđani'. sva ta silna rodna prepucavanja, priče o populizmu, diskriminaciji nekih grupa, u ovom slučaju žena, su samo način kako se bez rada domoći nekoj dobro plaćenog položaja. ako žene, tj. njihovi advokati, traže da žene zauzimaju više vodećih mjesta, u ekonomiji, politici, svugdje, onda moraju biti spremni i na posljedice. ne možemo trpjeti da u vrtićima je ogromna većina zaposlenih ženskog roda. i u školama, javnim poduzećima, ministarstvima, općinama, županijama, na fini, bankama. slabo su zastupljene u rudarstvu, građevini, poljoprivredi, teškoj industriji. i kako onda neće duže živjeti od muškaraca?! :) ravnopravnost podrazumijeva jedno natjecanje, gdje igraju sposobnosti, a ne da se nekom odlukom jednoj grupi daju određene povlastice, tipa 40% na listama za sabor mora biti žensko! više ženskih direktora treba, više ovog, više onog. svijet je muški, ogromnu većinu vodećih, upravljačkih, položaja zauzimaju muškarci. povijest ne pamti puno vodećih uspješnih žena, mada je i tu većina na položaj došla preko muževih leđa, tj. groba. to nešto govori. ljudska vrsta je počela propadati kad je počela manje sposobnima davati pomoć.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.