Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković županima:
Povratak na članak

'Otvoreni smo za sugestije o prijedlogu nove statističke klasifikacije prostornih jedinica'

Premijer Andrej Plenković je rekao da sastanak ima cilj konzultirati se sa županima koji su većinom dobro upoznati s tematikom te imaju iskustvo

Komentari 7

LP
luka.profaca
11:58 15.01.2019.

ako će nove statističke regije utjecati na veći dotok novca iz EU fondova, onda pozdravljam. Činjenica da neke županije i općine bolje rade, a neke lošije po tom pitanju.

VL
CM
carlo.maldini.96
12:04 15.01.2019.

statistika je kao bikini... i svak je tumači kako njemu paše. ima priobalnih gradova koji su po statistici najbogatiji u RH jer administrativno spadaju pod neki grad na kopnu, a zapravo su siromašni.

VL
TE
tegovdizac
12:01 15.01.2019.

na koliko članaka će još ovja trol "y--x" copy paste isti komentar prije nego li ga admin blokira i izbriše? koja god tema bila, za njegovu malu šuplu glavicu je preteška da napiše svoje mišljenje nego mlati praznu slamu

VL
BO
Bojance
12:07 15.01.2019.

bitna je suradnja po vertikali, vlada - zupanije - jedinice lokalne samouprave

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:48 15.01.2019.

zbog mogućnosti da isisamo iz unije više novca se isplati promijeniti statističke prostorne jedinice. to što će neki lokalni šerif ostati bez svojeg kućerka i biznisa, njegov problem. šira zajednica će imati koristi. izborne jedinice moraju dati svima jednake mogućnosti. da ne bude previše politiziranja, najbolje cijelu zemlju u jednu jedinicu, pa nek bal počne. odmah će se ugušiti 78 stranaka, od ostatak će 20 i nekoja nakon prvih izbora u novom ruhu prestati postojati na parlamentarnoj razini, a nakon lokalnih i lokalno. ostat će 2-3 veće stranke, 4-5 manjih regionalnih, i to je to, ne trebamo 137 stranaka, pa vodile ih ne znam kako 'pametne' osobe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.