Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarm na Dravi
Povratak na članak

Otkrivamo što se zapravo dogodilo u Osijeku kad je građanima 'zabranjen' izlazak iz kuća

Udisanjem ozon dolazi u kontakt sa sluznicom respiratornog sustava, a štetno djeluje i na prinos i pigmentaciju biljaka, kao što su krumpir, rajčica, duhan, breza, smreka

Komentari 11

IM
Immanuell
19:13 22.06.2019.

Koliki članak za bezazlenu stvar...... Malo šmrcanja i nadražaja očiju i to je sve. Piši piši, ali ne napiši bitno. Ozon je molekula kisika s tri atoma kisika i označava se s O3. Osjeti se u vrelim danima kad duže vrijeme nije bilo kiše karakteristično i ugodno osvježavajuće upravo kao "na kišu", iako same kiše nema ni u naznakama. Nikad nije smrtonosan kako to piše na Google-u, osim ako uzmete bocu s ozonom pa udišete. Ni čisti kisik (O2) koji neki prakticiraju povremeno nije dobar duže vrijeme. Svaki plin koji bismo udisali u čistom ili dovoljno koncentrirano obliku, a nije smjesa dušika ili helija s kisikom je smrtonosan. Ozon po tome nije nikakav izuzetak, ali u atmosferskim uvjetima on može izazvati samo blagu iritaciju sluznice gornjih dišnih puteva. Razine zbog kojih je u Osijeku podignut alarm su vrlo rijetke.

VL
KO
KomentatorEU
20:29 22.06.2019.

Jejejej moš mislit ! Izvode pokuse nad narodom, kako potrovati šire mjesto i otjerati ljude bez rušenja i topova, to im je postalo skupo.

VL
BO
Bojnik
22:33 22.06.2019.

Da nema kakve veze sa Monsantom i kupnjom zemlje u Slavoniji? Sad nam ova hrana zagadena Ozonom nije dobra.Bit ce bolja ona njihova GMO modificirana.

VL
KN
KnowHow
19:42 22.06.2019.

A možda je kanadski Vermilion i fracking u Slavoniji?

VL
MA
maorioni
20:47 22.06.2019.

Prvi put čujem za taj pojam, i nije mi baš vjerovatno da je to prirodni fenomen. Možda je ovaj komentator EU u pravu. No, Osijek inaće mi nije ostao u lijepom sjećanju!

VL
Avatar Tračalo
Tračalo
19:59 22.06.2019.

kopački rit treba urbanizirati i očistiti od truleži biljaka i zivotinja jer to je leglo i moskitosa.

VL
DU
Deleted user
18:40 22.06.2019.

Teška industrija.

VL
DU
Deleted user
17:09 23.06.2019.

ne zaboravit obavijestit i BESKUĆNIKE da ne izlaze iz …. ??? čega no.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.