Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Otkrivamo: Hrvatska kupuje brodove, rakete i radare

Vizija razvoja HRM-a Jadransko more važan je pomorski koridor prema zapadnoj Europi, nadzor podmorja za Hrvatsku je podjednako važan kao i nadzor neba.

Komentari 32

PP
pp
22:55 19.11.2018.

Hrvatska treba više ulagati u svoje oružane snage i u ratnu mornaricu. Kao svaka normalna država. Ovo zadnjih 20 godina nije bilo normalno funkcioniranje već zanemarivanje. Vrijeme je da odrastemo i uozbiljimo se.

VL
XX
Xxxfiles
23:16 19.11.2018.

Sinko 91 smo imali samo lovacke puske , tek kad su pale neke kasarne dosli do oruzja da ne spominjem embargo na uvoz oruzja ..nikad toliku razliku u naoruzanju necete imat. Svakom pametnom dosta.

VL
ST
stefj
01:27 20.11.2018.

Kada bi se smanjio broj uhljeba, za jedno 70%, odmah bi bilo više novaca u proračunu, a birokracija bi vjerojatno bila i efikasnija. Onda bi bez problema proračun za vojsku bio preko 3%...

VL
Avatar 2222
2222
00:31 20.11.2018.

Ratni brodovi su dobro opremljeni i njihova brzina kretanja nije sporna i sa 30milja na sat.Brodovi koji se brzo krecu nemaju preciznost radara specijalno kod valnih nagibanja.Izvidjacke brodice (gliseri) imaju brzinu i to sto imamo ali moderna H.R.M. nije brzaza jer im se nikud ne bjezi.Obicno imaju jaku zracnu kontrolu borbenih aviona koji idu i do beliki brzina.Koliko vidim naznacen komentar nije u skladu sa vasim dokazima ,neznam ko ste i dali uopce zelite jaku Hrvatsku,to je vas problem Hrvatska ide polako ali jaca svoju obrabenu moc. koja nam je potrebna da bi bili stabilna i nezavisna drzava a ne (republika) u regiji.Napomenut cu i to da Hrvatska se dobro brani i to je sve ko se toga boji ne treba se bojati Hrvatska ne ulazi nasilno preko svojih granica,ali je nasilna kad vi uletite nezakonito u Hrvatsku .Drzava mora imati sigurnost a svi znamo radi ceg. Bravo Hrvatska vas put je ispravan, nikog ne napadajte ali svoje nedajte.Bog i Hrvatska.

VL
DU
Deleted user
07:42 20.11.2018.

Naravno da moramo imati mornaricu jer imamo veliko more, ali imamo i veliki zračni prostor i kopno, zato pri tome treba imati mjeru. NATO bi konačno trebao krenuti korak naprijed pa dosadašnju praksu planiranja snaga samo za potrebe saveza, početi davati i smjernice strukture snaga svojim članicama, u pojedinim dijelovima teritorije svoje odgovornosti.Ova histerija naoružavanja koja sada traje ne samo kod nas, sa ratom ili bez rata, ovako kaotično sigurno će završiti. Trenutno to debelo iskorištavaju trgovci oružjem koji su cijene običnih starih skalamerija dignuli u nebo. Treba gledati povijest i učiti iz nje, RH bez saveznika nema nikakove šanse isto kao i sve zemlje okruženja. Zato treba imati ideju kako razvijati OS RH.(pimjerice imat minimum snaga u miru i obučena i spremna obučna jezgra za slučaj rata) Primjer iz povijesti: vojske Kraljevine Jugoslavije i zadnje, JNA spadale su, u svoja vremena u opremljenije svjetske vojske, a raspale se u par dana i naoružanje i ostala skalamerija istrunuli.Pozitivan primjer su OS RH koja nije imala ništa, ali je imala obučen i uvježban i prije svega motiviran kadar, koji je nabavljenu ratnu tehniku usvajao u jednom danu. Zato se kadroviranjem pametnih i iskusnih planera u RH mogu sprijećiti bespotrebna trošenja novaca i osiromašenje građanstva, kakva smo vidjeli u ranijim primjerima.

VL
PP
pp
13:19 20.11.2018.

Evo nam Srbeka i Jugovića. Jako su zabrinuti za Hrvatsku jer se Hrvatska naoružava. Pa dokle više tako bre!!

VL
SA
sani1
23:28 19.11.2018.

Ima se, može se.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:22 20.11.2018.

baš je zgodna ova nova utrka u naoružanju. kupuje se uglavnom američko oružje, a ako netko izvan nato klana poželi kupiti neameričko naoružanje, tehniku, (čitaj rusko...) onda se zaprijeti sankcijama (npr. slučaj indonezije) pa se kupi američko... i tako, slobodno tržište, protok kapitala, robe, sloboda... trump je biznismen, i radi najbolje za ameriku, nema veze što se krše sva pravila, svi šutite, jer ste ..... čemu tolko oružja se prodaje, odnosno kupuje? dal su eu zemlje zbilja tolko ugrožene, i to od rusije (!), da trebaju desetke milijardi eura davati za avione, brodove, rakete, tenkove? za to vrijeme moljakaju i 'kandidiraju' projekte za financiranje iz eu fondova?! tko tu koga...?! što ne uzmu eu fondove za financiranje aviona? vele slovaci, želimo se riješiti ruskih migove, sve ruske tehnike... prekrasne riječi za američka uha!! ali troškovi održavanja te nove tehnike daleko nadilaze postojeće troškove održavanja 'ruske' tehnike. skoro 10 puta. ako ne budu održavali, trunut će u hangarima, i neće biti spremni za 'akcije'. pojma nemate o novoj tehnici, i ovisnosti u koju će eu zapasti po pitanju vojne tehnike. radije pišite o tome kako je norveški vojni brod nakon uspješnih vježbi udario u tanker i potonuo, mornari su se jedva spasili. svi na brodu bili pijani. na komandnom mostu od pet vodećih časnika četiri su bile žene, nacrvcane do bola. znate da su za to optužili ruse? da su isključili gps... ali nikom nije jasno kako je ostala gps navigacija radila...

VL
DU
Deleted user
05:54 20.11.2018.

Ne kupuje hrvatska nego krsticevic kgk i plenki ne zbog potreba nego zbog zna se cega... nedavno je ustolicen financijski genije ante modric krsticevicev pomocnik kojem sufliraju dvije proracunske menadzerice majior tanja i peccek jasna brigidirke bez ispaljenog metka...

VL
SH
Stevo.Hasanbegovic
23:21 19.11.2018.

Najnoviji brod juri čak 30 milja. To je 30 milja slabije od proskečnog patrolnog čamca. A raja plješće

VL
GI
Gips
23:04 19.11.2018.

Da hdz nije više brinuo kako da pokrade Hrvatsku i kako da zarade više u kompaniji sa srbima za vrijeme rata, danas nebi imali tu frazu "vječna štednja"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.