Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulturološki sukob
Povratak na članak

Obrezivanje: Kršćanska Europa zabranjuje 'sunet'

Obredi i običaji: Europa nastoji iskorijeniti tradiciju koju ne razumije: nošenje burki, ritualno klanje životinja, dogovorene brakove...

Komentari 8

IZ
izbrisan
11:46 17.02.2015.

Pa kad mi ne razumijemo njihovu kulturu i vjerske obicaje, neka lijepo ostanu kod kuce.Ne,oni idu tako daleko trazeci skidanje raspela iz skolskih ucionica. Zasto bi mi morali razumjeti njih, a oni nas ne.Nismo mi dosli k njima ,vec obratno.

VL
MO
mojzagi
18:56 10.12.2012.

Smuci mi se od ove -zaostalosti- fuj , da je priroda tako htjela svi bi se obrezani rodili, a ne sad zdravu djecicu zbog teske zaostalosti , i zbog nekog glupana unakazivati ih. To treba striktno zabraniti, i pocinitelje strogogo kazniti. Isto vrijedi i za zensku djecu, sramota da se to u svijetu dozvoljava.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
19:51 10.12.2012.

Nema teorije da ova zabrana prođe, da se tu radi samo o Muslimanima ova zabrana bi prošla bez ikakvih problema, no ovdje se radi i o Židovima, koji su vrlo utjecajni na financijskom i političkom planu kako u EU tako i u SAD.....Dakle nema šansi da se zabrani obrezivanje i ritualno klanje životinja takozvani košer ili kod muslimana kurban....jednostavno nema teorije.

VL
UN
unbekant
07:34 11.12.2012.

znaci i u katolickom svjeti treba zabraniti da se djeca kste.......jer i ta je glupost od nas ljudskih bica potekla a ne od boga

VL
OB
-obrisani-
13:51 11.12.2012.

nema od toga nista nije moguce to prisiliti, to spada u kategoriju "vjerovali ili ne" dakle nije moguce tako nesto sprovest (zabraniti)

VL
RA
rafaell
15:15 11.12.2012.

U SADu se većinom obrezuju i bez vjerskih razloga,a ta je tradicija nekad bila važna zbog pustinjskih uvjeta u kojima su živjele i nastale te dvije vjere jer zbog pjeska je češće dolazilo do infekcija pa je vjerojatno zato ukomponirano u vjeru,Bog rekao da i kupljenu za novce djecu...,trebali bi tražiti legalizaciju kupnje djece

VL
Avatar KristinaK
KristinaK
10:38 11.12.2012.

Podržavam zabranu, 21. stolj. je, osim ortodoxa ne vjerujem da će drugima smetati pošto već postoje organizacije koje se bore protiv toga.

VL
SI
sinaj
19:36 11.12.2012.

Obrezivanje nije nikakav zastarijeli običaj. Mnoštvo muškaraca u SAD-u bez obzira na vjerski pripadnost ili bez nje, obrezuju se se iz estetskih i higijenskih razloga. Važno je regulirati zdravstvene uvjete u kojima se to radi, tu se vrlo jednostavno može postići konsenzus.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.