Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPA BENEDIKT XVI.
Povratak na članak

'Obračunao sam se s gej lobijem u Crkvi i svećenicima spolnim zlostavljačima'

Papa emeritus otkriva nepoznate detalje o kontroli nad Vatikanskom bankom, (ne)mogućnosti da smijeni kardinala Bertonea, homoseksualnom lobiju

Komentari 27

Avatar Arkandjel
Arkandjel
19:41 09.09.2016.

Nas dragi papa Benedikt. Bog te pozivio!

VL
Avatar babarogan
babarogan
21:08 09.09.2016.

ovog papu NE vole oni koji u sebi nemaju vjeru...u promjene...u bolje..u Isusa

VL
KR
krsto67
20:00 09.09.2016.

Odličan Papa!!!

VL
I9
ivan.994
21:42 09.09.2016.

Jedna od mnogih stvari zbog kojih iznimno cijenim Benedikta je i to što je sve kritike i uvrede na račun Crkve zbog pedofilije preuzeo na sebe, a istovremeno poboljšao zakone i olakšao kažnjavanje tih ljudi i pri tome oko 400 svećenika-zlostavljača izbacio iz službe i predao civilnim vlastima na suđenja. O tome se saznalo tek nakon kraja njegova pontifikata, a to samo potvrđuje koliko je bio spreman dati sve, pa i vlastitu čast da brani Crkvu i žrtve zbog grijeha unutar nje. Još kad se sjetim koliko je jasno i otvoreno branio i govorio o Crkvenom nauku... Što se nažalost za njegovog nasljednika ne može reći.

VL
RA
radekbrod
20:41 09.09.2016.

abredabre ti si kacevendin učenik čujem da si nočio u vladičanskom dvoru pa kaži kako je bilo

VL
IC
ice12
21:34 09.09.2016.

Benedikt XVI je ucinio velikim Ivana-Pavla II. Benedikt XVI nije imao neposrednog kontakta s masama, a niti s novinarima. Nije znao muljati.

VL
Avatar slaven0
slaven0
22:08 09.09.2016.

Ovog papu ne vole oni koji znaju cinjenice. Tu prodaje maglu po medijima, a 25 godina je vodio kongregaciju koja je trebala istrazivati i kaznjavati "posrnule" svecenike. Nije nista napravio ni nakon sto je Boston Globe otkrio da zataskavaju pedofiliju, a za svog naslijednika je postavio americkog kardinala cija je biskupija bankrotirala radi zataskavanja djecijeg zlostavljanja. Jos je 50ih Vatikan upozoravan od strane svecenika koji su vodili komune za posrnule svecenike da se takve ljude ne smije vracati u sluzbu i Vatikan je to samo odignorirao i nastavio politiku premjestanja pedofila od zupe do zupe. Ima obraza pricati o gay lobiju da skine ljagu sa sebe, a pedofili su zlostavljali i djevojcice i djecake dok su oni okretali i okrecu jos uvijek ledja tome i zataskavaju. U Hrvatskoj jos ima svecenika koji su premjestani od zupe do zupe i za koje trenutni zupljani nemaju pojma sto su prije radili. Bozanic je to dokazano radio(Ljubicic) i nikada nitko nije odgovarao za to u crkvenim strukturama. Danas iz svog dzepa placamo mirovine takvima.

VL
Avatar babarogan
babarogan
21:02 09.09.2016.

mislim da ga ne vole njegovi u vatikanu...

VL
Avatar babarogan
babarogan
20:53 09.09.2016.

bravo Francisco...svaka cast

VL
VV
vaser vaga
21:49 09.09.2016.

u stvari, sto covjek vise nauci i sazna o njima, mrak mu padne na oci... koja je to okorjela, pokvarena, pederska politicka organizacija...... krvavih ruku (i nogu do koljena). ziva sramota. trebalo bi im sve oduzeti i podati siromasnim ii gladnima. no oni pljackaju i dalje. kava je razlika izmedju Benedikta... Stalina, Tita... Hitlera?!?? nikakva sram ih bilo.

VL
DU
Deleted user
19:38 09.09.2016.

uvijek mi je bio antipatičan, kao da neko zlo izlazi iz njega. naspram ivana pavla drugog ili današnjeg papa franju na kojima se vidi da su baš sveti, skromni i dobri ljudi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.