Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmah na listi čekanja
Povratak na članak

Novi bubreg i prije no što pacijent krene na dijalizu

U prva četiri mjeseca obavljeno čak 60 posto više presađivanja organa nego u istom razdoblju prošle godine

Komentari 6

NV
novo vriijeme
18:32 17.04.2015.

Mirela Bušić je došla u Metrkovića u Zagreb kao doktor opće medicine bez i jedne reference kada je Rajko Ostojić postao ministar i sigurno je bez političkog angažmana pogotovo nakon što je usprkos svim prijavama o zlorabi položaja i nestručnostii njenim šefovima Draganu Koroliji i Rajku Ostojiću Ministartsvo pomelo pod tepih praveći se gluhi i slijepi. Čak i državne institucije pužećim korakom rade po tom pitanju, a novinari pišu bez prestanka. Koja bi to kategorija ljudi mogla biti

VL
ST
Starotopoljanin
15:43 17.04.2015.

To je za svaku pohvalu,ja sam u njemackoj cekao svoj bubreg 11godina i hvala dragom bogu i na prvom mjestu mom pokojnom darivatelju koji mi je zivot olaksao i spasio,imam ga vec 16 godina i sve je u najboljem redu. Zato sam osobno zahvalan svim darivateljima.moja porodica ima iskaznicu za donara i nedaj boze da nastrada netko,organi ce nkome spasiti zivot.

VL
JJ
jjjjjjjjj
20:00 17.04.2015.

Clan transplant tima kaze da ce osoba umrijeti ukoliko ne primi organ za mjesec dana. U nasem poznatom transplant centru u kojeg prebacivanje pacijenta iz zupanijske bolnice traje 20 dana a ponovljena valutacija za zivotno ugrozenog pacijenta u terminalnoj fazi bolesti traje dodatnih 20 dana...prije toga je isti centar zagubio nalaze i propustio staviti pacijenta na listu dok je jos bio stabilan koliko toliko. Dok je bio prvi na listi pored njega je bilo 'prvijih' te je sve ipak nazalost zavrsilo na najgori nacin skorom smrcu nakon obavljene transplantacije... Toliko o kvaliteti odnosno kvantiteti usluge u Hr koju smo svi mi porezni obveznici jako skupo platili. Duboka mutna voda u kojoj dragi Bog ocuva birane. Cestitam svima na spasenim zivotima posebno donatorima ali nazalost ima i jako puno propusta i lova u mutnom. Preminula osoba mi je iz uze obitelji i sada nije medju nama zbog niza propusta i mutno postavljenog sustava. Sretno u provedbi sustava ako su namjere iskrene ljudske a ne profitno usmjerene.

VL
NV
novo vriijeme
18:39 17.04.2015.

Ovo je uvod u privatizaciju transplantacija u Hrvatskoj Ogroman novac, mutni poslovi, mazanje očiju naciji ovakvim obećanjima, netrasparentnost i muljatorska ekipa po novinama. Predlažem Draganu Koroliji naslov Zavoda kojeg osniva Trgovački zavod za transplantacije. U kratom roku će biti objavljenoo da država nema novaca za ovo skupu djelatnost i tražiti će se kupac, po formuli Imunološkog. Nemam ništa protiv privatnih ulaganja u zdravstvu ali ovo vodi mutna umrežena ekipa sklona svemu.

VL
ST
strsljen2013
16:00 17.04.2015.

Lijepo i pohvalno za doktore. Nadam se samo da je sve po zakonu jer u zadnje vrijeme je previše nestalih a sumnjivih smrtnih slučajeva.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.