Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proizvodnja cjepiva
Povratak na članak

Nova tvornica Imunološkog zavoda gradila bi se tri godina, vrijedila bi 350 milijuna kuna

Tvornica bi se trebala graditi u Brezju, a za te potrebe zaposlilo bi se i 200 novih stručnjaka

Komentari 23

BE
Beskucnik
08:20 23.02.2021.

Imena i prezimena onih zbog kojih je imunoloski propao , to je vise od ratnog profiterstva , da je korona bila malo jaca , brojali bi vise mrtvih nego u domovinskom ratu , tko je uvoznik cjepiva unazad 15 godd , zasto se roditeljima nudilo cjelivo izvana uz nadoplatu , kad su cjepiva imunoloskog bila vrhunska , tko je namjerno isao unistit zlatnu koku , da bi mogao uvozit cjepiva od tko zna kuda , da sada imamo imunolski uzeli bi licencu od bilo koga i cjepili RH prije sezone , ovako ce biti gubitci u milijardama € ako sezona podbaci ,zbog novog vala u kasno proljece

VL
Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
08:21 23.02.2021.

Sad će se graditi tvornice i brze pruge, kupovati zrakoplovi...Ali samo do izbora.

VL
CR
crocro
08:06 23.02.2021.

Tvornicu mogu napraviti. Naši stručnjaci mogu otkriti lijekove protiv najtežih oblika bolesti, mogu otkriti cijepiva protiv najopakijih virusa, ali onda se događaju čuda. Vlasnici hrvatskih brendova postaju stranci i umjesto da Hrvatska unovči i živi od slave svojega izuma, timee se stranac diči. Stranac kupuje ime i postaje vlasnik a Hrvat se ne spominje. Ako stranac to želi kupiti i imati koristi od toga, zar mi nismo dovoljno pametni da čuvamo svoju pamet i djelo i da to sami unovčimo i sami se okoristimo svojom pameću. Valjda im neće pasti na pamet opet prodavati svoju pamet na kojoj će stranac pobirati vrhnje, samo zato što mi to ne znamo ili nećemo.

VL
DU
Deleted user
07:41 23.02.2021.

Zgodan koncept, država izgradi, HDZ upravlja i stranac kupuje za 20 puta manju cijenu! Već viđen scenarij, pitanje je zašto je ovaj zavod morao propasti i da li smo sposobni sa ovim zakonima i managerima ( HDZ-ovcima) išta tržišno konkurentno stvarati! Doslovno su redom sve kompanije uništene pa ne vidim zašto bi ova bila izuzetak, to je njihov modus operandi i zato se ide u HDZ i zato imamo svaki sat neku aferu jer se tamo takva ekipa okuplja, to ti je kao ekipa ispred knjižnice i birtije, zna se koji ljudi se gdje okupljaju.

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
08:35 23.02.2021.

Eto,i to smo doživjeli....najprije su imunološki zatvorili(razlog znaju samo oni),sad bi opet gradili,nakon izbora će svi zaboraviti ili reći da je to neisplativo,godine će prolaziti,Vlada se neće promijeniti,novac namijenjen za imunološki će podijeliti mešu sobom isti oni koji su sad pod istragama.....a nas će pikati praznim iglama,za imunitet....

VL
BR
BradGarlicSr
08:05 23.02.2021.

Za kradezeovce prava poslastica.

VL
IL
ilustrator
07:50 23.02.2021.

drug, zar nije sdpeova vlada zaprla imunološki?

VL
ST
stefj
07:52 23.02.2021.

Eh da, budući da strane investitore ne možemo dovući niti da na koljenima molimo, jednostavno im se ne isplati, onda se moraju izmišljati ovakve javne investicije u privatni sektor... Problem svega toga je da se radi tradicije i mentaliteta ovdje zapravo gradi još jedan Obrovac (stariji će znati što to znači). Onda ta tvrtka radi s velikim gubitcima, natrpana političkim i rođačkim kadrom i ne preostaje drugo nego to prodati ikome tko to želi po bilo kojoj cijeni... Ništa od toga, osim što su uskoro izbori, pa se tema izvlači iz naftalina, problem je što će to donijeti više troška nego bilo kakve koristi...

VL
SI
sisavac
11:11 23.02.2021.

ako to bude i dalje na leđima države, proračuna, odmah zapaliti projektnu dokumentaciju, zemljište prodati za pos stanove. imunološki na svom vrhuncu je sisao državni novac, nije bio u plusu nikad, unatoč tvrdnjama nekih da jeste, oni pojma nisu imali o ničemu, za njih je dokaz stabilnosti zavoda bila činjenica da su svaki mjesec uredno dobijali veliku plaću, neovisno o tome radili išta ii ništa. pitajte vi te veličine zašto nisu išli u medije kad su prestali bilo što raditi, a plaća je išla uredno. problem je bio tek kad se pipica zatvorila, i kad je imunološki postao i de facto ono što je bio de jure 15 godina, zgrada.

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
07:45 23.02.2021.

Bliže nam se izbori, vidim

VL
TA
Talleyard
16:41 23.02.2021.

Imunološki se može graditi ali nikako sa našim novcima i u državnom sektoru, jer to je prije pokretanja osuđeno na propast. vidjeli smo što nam je donosila dogovorna, komunjarska ekonomija, sa brojnim tvrtkama kao što je Imunološki.

VL
CO
Condorgrab
12:31 23.02.2021.

Uvijek je najbolje da oni iskusni HDZ-ovi kriminalci koji su Zavod uništili stručno i opljačkali ga financijski, grade novi Zavod jer i tu se može dobra lova oprati i opljačkati. "Brisanje ne mijenja istinu !"

VL
Avatar Belski
Belski
09:58 23.02.2021.

Samo nebo zna za puste milijune € zarade ča smo izgubili jer je nikomu bilo va interesu uništiti Imunološki zavod. Da ne rečem kako bismo do sada jur procipili vso stanovničtvo i skončali s ''protupandemijskim merami''. Ovako ... kot kolonijaja Bruxellesa smo i to kolonija niže kategorije.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
08:13 23.02.2021.

Istraživanje i razvoj koštaju jako puno novaca. EU je samo u razvijanje covod-cjepiva donirala kompanijama preko 2,7 milijardi eura. Imunološki je prije 30 godina trebao tražiti partnera koji bi investirao a da država zadrži 25% dionica. Ovako, može se napraviti nešto, gdje bi se po licenci proizvodila cjepiva.

VL
WT
WTF!
08:49 23.02.2021.

Švedski stol pun šarenih laži,a hrpa se samo povećava. I to je to i samo to.😡

VL
Avatar VLbriše
VLbriše
17:39 23.02.2021.

Baš bu veselo .Mene interesira tko će u tom novom imunološkom biti zaposlen , podobni ili stručni ??

VL
PV
prcko.vita
08:01 23.02.2021.

To je pravilno razmišljanje, ulagati u zdravstvo i socijalnoj skrbi za starije osobe će povećati kvalitetu života i povećati životni vijek ljudi. Ako se jedan Pelješki most može napraviti za godinu dana, ako se jedan među najvećim neboderima u New York može izgraditi za 6 mjeseci... može se puno toga, samo treba delati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.