Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvještaj Ujedinjenih naroda
Povratak na članak

Njihov položaj sada je još gori: Polovica žena u zemljama u razvoju ne odlučuje o svom tijelu

Žene subsaharske Afrike, južne i središnje Azije imaju najmanje kontrole nad svojim tijelima, primjerice u odlukama o stupanju u spolni odnos ili pristupu seksualnim zdravstvenim uslugama bez odobrenja muških rođaka ili partnera, piše UNFPA

Komentari 5

HA
Hard
08:44 14.04.2021.

Pa sisavac Nadam se da ces se ti i tvoji preseliti u mali, s arabiju, niger....i da ces tada napisati komentar

VL
SI
sisavac
08:20 14.04.2021.

a u kojoj to zemlji muškarci odlučuju o svojem tijelu? o stupanju u spolne odnose?! u razvijenim zemljama tek kad žena dozvoli!! o našim tijelima, u bilo kojoj državi ovog svijeta, ne odlučuje osoba, već sustav, bilo da je to famozna država ili neka religijska institucija. nazovite kako to god želite, al svaka zemlja ima svoj sustav, i ni jedan vam ne daje slobodu raspolaganja tijelom. na zapadu spuštaju dobnu granicu za nazovi slobodno stupanje u spolne odnose... dal se to nešto bitno razlikuje od 'nerazvijenog' svijeta, u kojem se to prakticira jako dugo? zapad je tek prije 100-ak godina zabranio te stvari među 'djecom', sad se ponovno približava starim vrijednostima. i to nazivaju davanjem sve većih prava! jer i djeca su ljudi, ne... pa eto, razlike se smanjuju, samo jednu stranu gledamo kao pobjedu slobode, dok na drugu gledamo ko nešto nazadno.

VL
IG
igorl
09:12 14.04.2021.

Eto - mjesto kamo mozemo poslati sve ekstremne feministice da pomognu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.