Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inventura nedjelja bez šopinga
Povratak na članak

Neradna nedjelja i treći će put pasti na sudu ako se na benzinskoj pumpi može kupiti i mlijeko

I trgovci su podijeljeni, šoping-centri žele raditi sve dane, neki su prehrambeni lanci samoinicijativno vrata trgovina nedjeljom već zatvorili. Ministarstvo gospodarstva nudi da se radi 14 nedjelja u godini, ali taj prijedlog mora i u javnu raspravu...

Komentari 14

HE
herojulice
19:48 29.05.2020.

Ponovit ću jedan komentar prije tjedan dana. Dozvoliti sve dane raditi, ujedno sve inspekcije van na teren. Da li je radnik prijavljen, da li je plaćeno za rad subotom, nedjeljom, praznikom, noćni? Da li je tako i plaćen porez? Da li su sva davanja plaćena po zakonu... itd. itd.... Ukoliko nisu za taj mjesec mora radniku isplatiti duplo a državi za kaznu 10 puta više. Pa tko voli nek izvoli.

VL
TO
tomislav10
13:40 31.05.2020.

Nedjelju platiti 75% više, subotu iza 15:00h 50% više, a praznike i blagdane 100% više u odnosu na osnovnu satnicu. I to sve radnike, ne samo trgovce. Noćni rad dodatno 50% više kao i do sada. Milulićeve inspektore potjerati da provjreravaju plaćaju li poslodavci svoje radnike sukladno zakonu i kolektivnom uhovoru. Pa kome se isplati neka radi medjeljom.

VL
AS
aspiranto1950
20:25 29.05.2020.

Da, baš ću ići 200km u Zagreb ponedjeljkom u veliki šoping umjesto nedjeljom kad sam cijeli dan doma. Ovi koji se zalažu za neradnu nedjelju to rade iz inata iz vjerskih razloga, kao da je njih briga za trgovce.

VL
NI
NikoCro
19:05 29.05.2020.

Ne znam zasto se vlada blamira vise ovim radom nedjeljom ili promijenite Ustav ili zakonski uvedite sve iznad 40 sati sedmicno, znaci od ponedjeljka do nedjelje, mora biti placeno kao prekovremeni satnica za prekovremeni 150% pa tko voli neka izvoli komu se isplati raditi neka radi al vjerujte mnogi bi zatvorili rad nedjeljom, pa u komunisticko vrijeme nisu radili nedjelje a mi sada radimo sramota

VL
DU
Deleted user
18:18 29.05.2020.

Kod nas mo$e sve pasti na ustavnom sudu ali hajde neka naprimjer Lidl otvori nedeljom u NJemačkoj ili Švicarskoj i tamo imaš na crpkama kupiti i kruh i mlijeko imaju i ustavni sud i sindikat ali može ih otvorit nedeljmm samo kad mu je zakon dozvolio dvije ili tri nedelje u godini.

VL
NO
nordic
22:49 29.05.2020.

zar ne vide kako je na zapadu?? Bože mili tamo je benzinska mali supermarket i opet ne rade nedjeljom. ja ne razumijem kako to mnogima nije jasno. al ok. svak ima svoje. Radite što hoćete al mene trgovine neće nedjeljom vidjet. lp

VL
KO
Korumpirani
19:13 29.05.2020.

Nije isto neradni dan kroz tjedna kad su djeca u školama i vrtićima i nedelja kao neradni dan kada su svi doma,zato samo neradna nedjelja.

VL
DU
Deleted user
06:24 30.05.2020.

Domacica mora znati sto joj treba za nedjeljni rucak i to sto treba kupi subotom i problem resen .Radio sam vani i Nedjeljom i bilo mi je placeno prekovremeni 100% ,subotom sam imao 50% a radnim danim 30 %,napomenuo bihh da se ne radi o trgovackim firmama,koje nisu nikad radile u nedjelju.

VL
LI
Linzi
00:19 30.05.2020.

Neradna ili 150 posto plaćena,pa će mnogi odustati od rada.Za otpuštanjem nema potrebe,ako se i bez Nedilje ostvari 40 uri,a svaki Dvosmjenski rad od pin-sub i je 40 uri.Trgovaca fali itekako,jer masu njih ne želi raditi petke,svetke za bijedne plaće.Benzinske u svim Državama imaju širok asortiman,prema tome zašto bi išta branili prodavati.Ako smo mogli sve kupiti i do 17 h radnim danima i subotom,ne vidim onda kako isto ne možemo obaviti do 21 h.Nedilja je više za šetače koji ne znaju pametnije provesti dan s obitelji već idu od centra do centra....

VL
Avatar KimberlyXC74
KimberlyXC74
23:17 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

VL
NA
navijeke
21:28 29.05.2020.

Ovako, povećanje cijene rada nedjeljom od 35% radnicima ne znači ništa, jer od toga (nakon plaćanja poreza) oni realno dobiju uvećanje cijene sata rada od 10-15%. Vrlo je lako zakonom odrediti kako oni koji rade nedjeljom moraju za to dobiti minimalno 50% netto i bit će više nego dovoljno onih koji će htjeti raditi i nedjeljom. "Argument" o prodaji mlijeka na benzinskim postajama - ljudi dragi, dajte, najte. Gotovo sve Inine postaje preko dvadeset godina imaju trajno mlijeko u ponudi, poneke i konzervirane mesne nareske i ribe i prodaja tih artikala većinom se odvija u noćnim satima. Ako trgovački centri ne mogu podnijeti takvo "otimanje prometa", postavlja se pitanje stručnosti i sposobnosti onih koji ih vode.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.