Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Nepomirljivi u jalovoj mitologiji

Treba stisnuti zube, treba polodno i jako, energično ljubiti Domovinu. Treba se stisnuti u minimalno kvadrata, kusati parizer, kurmpir i jeftiniji kruh kupljen netom prije zatvaranja pekare, pa povremeno popizditi, uzet ipalicu u ruke, zakrabuljiti se i namladiti "povijesnog krivca"

Komentari 7

GI
giannimichelis
07:05 28.08.2019.

Previše koalicije s Miloradom zna udariti u glavu, onda nastaju ovakvi tekstovi.

VL
OS
osijek68
03:58 28.08.2019.

I sta je pisac htio reci? Da nas je u ovoj slucajnoj drzavi 90% krezubih domoljuba, ispranih mozgova koji jedu g.... i lijece frustracije premlacivanjem Srba? Pa ne znam, meni je ovo stivo malo jadno i bas se lose osjecam nakon sto ga procitah. Ocekivao bih vise od jedne intelektualke. Ocekivao bih luconosu kulture, tolerancije, prosvjecivanja i edukacije manje sretnih ili sposobnih clanova drustva da poslije desetljeca bombardiranja parolama i minobacacima, demagogijom i tenkovima, nadju izlaz iz labirinta proslosti u kojem se nalaze. Je li ovaj clanak napisan u tu svrhu samo sam ja plitak pa ne kuzim? Je li spomenuto zadatak i moralna odgovornost inteligencije? Mozda ne, zasto bi bila? Svatko ima pravo na svoje misljenje pa i zauzimanje "higher ground" i pljuckanja po stoci sitnog zuba koja se gusi u parizeru i mrznji. To je postao elitni sport za probrane koje udari grom spoznaje liberalnih vrijednosti i koji se izdigose iz ove primitivne zabokrecine. Pitanje je onda moze li se takva elita nazivati inteligencijom? I moze li takva inteligencija pridonijeti razvoju drustva? Ili je drustvo u krizi upravo zbog takve tj. nedostatka prave inteligencije? Citam da su u slucajnoj drzavi 90% krezubih domoljuba uhvaceni napadaci na Srbe kod Knina i prijeti im 6 mjeseci do 5 godina zatvora. Covjek koji je navodno udario Srbina u Rijeci je zavrsio na mjesec dana u zatvoru. Valjda to ovih 10% normalnih ipak funkcionira usprkos ometanju krezube rulje.

VL
AP
Anka partizanka
08:32 28.08.2019.

Meni je vise nevjerojatno da ljudi 25 g. svakodnevno mogu raspravljati o istim temama. Koji god clanak otvoris, tema ista i komentari isti. Mozda bi neke promjene trebale ipak krenuti od intelektualaca (npr. novinara, visoko pozicioniranih politicara, itd.). Evo naprimjer, kad izvjestavate da je netko pretukao nekoga, izostavite nacionalnost sudionika, ukoliko se radi o gradjanima RH. Pokazite vi svojim primjerom da nacionalnost nije vazna jer ovako se samo dizu tenzije na nacionalnoj osnovi, a slucaj uopce ne mora biti povezan sa nacionalnom mrznjom. Ako su se potukla 2 covjeka u kaficu, dovoljno je upravo samo to i napisati.

VL
BA
bakulušić
18:27 28.08.2019.

Kusa se nešto tekuće, parizer je narezak. I ne radi se o osveti za razapinjanje nego je posrijedi kamatarenje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.