Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revizija presude
Povratak na članak

Nećak zatražio poništenje komunističke osude blaženog Stepinca

Predsjednik tročlanog vijeća koje će odlučivati o reviziji bit će sudac Ivan Turudić, a prema jučer upućenim pozivima ročište će biti već u petak

Komentari 23

RI
rijecanin84
11:45 16.07.2016.

moj bivsi sef je rekao za Svetog Alojzija da je on us..s.i vikar. zato sam dao otkaz da vise ne trpim bud.alu. takav smo mi narod jer trpimo takve, jugokomunističke ostatke i vragove u boji. e moj Frane, svaka ti je bila na mjestu!

VL
PU
Pulchrum
16:01 16.07.2016.

Stepinac zaslužuje vraćanje časti i dostojanstva. On je čovjek koji je spasio tolike nevine žrtve, od Židova, Roma, pravoslavaca. Ako ne progovore ljudi, "kamenje će progovoriti"

VL
BR
bruceD
12:04 16.07.2016.

Haha jebiga dragi hrvati,ispade da su se srbi sami poubijali i pobacali u jame :) cudan neki narod ti srbi

VL
KA
kajinx
16:19 16.07.2016.

Kako su se gosti digli na zadnje noge! Da ste školovani i da znate čitati, nebi ponavljali komunističku propagandu kao papige. Oh da, da li ste dobili hrvatske penzije, dotacije i pomoći u, naravno, Kunama?

VL
DU
Deleted user
14:44 16.07.2016.

gdje su komentari? ostali su samo rigotine velikosrpske,sram vas bilo okupatori

VL
AN
anticenzura
12:23 16.07.2016.

'' U Deklaraciji se ističe da je Stepinac u montiranom političkom procesu "nepravedno suđen, čime je nanesena nepravda i uvreda hrvatskom narodu", a cilj je bio i "uništenje Katoličke crkve kao vjekovnog čuvara i zaštitnika očuvanja identiteta i slobode hrvatskogkog naroda". - Neka ne mijesaju Stepinca sa Hrvatskim narodom. Hrvatski narod se borio na suprotnoj strani od Stepinca, Hrvatski narod je oslobodio svoju zemlju od zlocinacke ideologije nacifasizma, a medjunarodna zajednica nikada nije priznala drzavu za koju se zalagao Stepinac. Nitko nije priznao tu zlocinacku tvorevinu s rasnim zakonima osim Hitlera i neka Turudic ne revizionira povijest Hrvatskoga naroda i ne stavlja nasemu narodu na grbacu zlocine iz 2.svjetskoga rata, posto cemo ga tuziti medjunarodnom sudu. Nasi se ocevi i djedovi nisu borili za drzavu s rasnim zakonima kao Stepinac, nego protiv toga zla!!!

VL
VS
vsername7
13:20 17.07.2016.

Utipkajte u youtbe Stepinac Pavelic Croatian Nazi. Stepinac JEST provodio svojevrsnu inkviziciju ubijajući nevinu djecu, starce i žene. Vidjet ćete snimke Stepinca i nacističkog zločinca Pavelića rame uz rame. Kakav ti čovjek moraš biti da budeš takav monstrum? Najvjerojatnije opsjednut opsjednut demonima i sotonskim duhom, drugog objašnjenja nema! Hitler je sam rekao da želi da ga sam sotona zaposjedne, i bio je teški okultista i obračao se vračarama. Čak je i onaj SS logo u obliku munje, a u Bibliji se opisuje kako Lucifer/Sotona pada na zemlju kao munja -LUKA 10:18. Tko god želi smrt drugom ljudskom biću i tako mrzi druge ljude kao što je mučio i mrzio Stepinac, Pavelić , Staljin, Hitler.... nije od Boga, i ne poznaje Boga, ... jer BOG je ljubav! - 1.IVANOVA 4:8

VL
Avatar pašće
pašće
14:02 16.07.2016.

glupost..... pa svi znaju da je bio najaktivniji borac protiv ustaša i fašista..... čak je sudjelovao i u bitkama na Sutjesci i Neretvi.... a na Kozari je predvodio ofanzivu...

VL
IB
ivica.barac.62
20:22 16.07.2016.

rijecanin 84Da je tvoj Frane napravio LUSTRACIJU 91. danas ovog smeca nebi bilo.Sve ove bas on je doveo a domoljube poput Ante Paradzika,generala Blaskica je sklonio.DA ne pominjem stotine branitelja koji su oduzeli sebi zivot gledajuci prevaru za koju su se borili.

VL
Avatar 69
69
12:15 16.07.2016.

Nije on nikakav blazeni, vec klasicni ratni zlocinac.

VL
DU
Deleted user
18:46 16.07.2016.

Ovaj zahtjev za reviziju presude je identichan reviziji presude, odnosno rehabilitaciji kvislinga Mihajlovica u Srbiji...presuda nije ispravna, zbog postupka i prikupljanja dokaza i slicno. Tocnije, presude su politicki motivirane...ali to nece povijesno rehabilitirati Mihajlovic, on ce i dalje biti kvisling. Stepinac...moze biti rehabilitiran, ali ne moze biti svetac i to ce Vatikan sigurno uvidjeti.

VL
DU
Deleted user
12:26 16.07.2016.

komunsticki rezim je bio preblag prema Stepincu, zahvaljujuci Titu, Krajacicu, Bakaricu...sto se njega tice, ne postoji - nepravedno osudjen, vec preblago osudjen, imajuci na umu da je 1.400 njegovih svestenika direktno ucestvovalo u genocidu u NDH...samo to je bilo dovoljnoo da omasti konopac...ili popije bulit...

VL
Avatar fijolica
fijolica
20:23 16.07.2016.

Bravo, Boris!

VL
Avatar bozezasto
bozezasto
15:36 16.07.2016.

Ustaški vikar se peče u paklu, Bogu hvala, Njegov sud je jedino bitan

VL
BO
boskovic
21:01 16.07.2016.

On je vec odavno svetac za hdz -ovce

VL
DU
Deleted user
23:11 16.07.2016.

Nepotrebno trošenje državnog novca, Stepinac nemože biti blaženi svetac

VL
MA
Machak
12:32 16.07.2016.

Ok, poništiti će presudu. I što s time? Proglasili su ga blaženim - i što s time? Nek ga proglase i za sveca - i što će nam od toga biti bolje?

VL
AN
anticenzura
12:37 16.07.2016.

Katolicka Crkva nije nikakav zastitnik i cuvar identiteta Hrvatskoga naroda. Ja ne podrzajem Hrvatsku Katolicku Crkvu i ne idem u njihovu Crkvu. Idem u Katolicku Crkvu u zemlji u kojoj zivim 3 puta na godinu kao i sav ostali svijet i nisam vjerski fanatikus i ne zanima me Crkva koja se bavi politikom i revizijom povijesti Hrvatskoga naroda. Osim toga nisu svi Hrvati vjernici i nisu svi Katolici, niti je Hrvatska teokracija s vjerskim zakonima u zemlji. Hrvatska je sekularna i demokratska drzava kao i citava Europa i citav Zapad, a religija privatna i osobna stvar pojedinca, Crkva nema veze s drzavom i ne smije se mijesati u politiku po zakonu i Ustavu Republike Hrvatske, tako da skinite nam se sa grbace, hvala i prestanite vracati nasu zemlji nase gradjane u 12. stoljece zatucanih Krizara i vjerskih fanatikusa. Ajmo razlaz paraziti Hrvatskoga naroda.

VL
DU
Deleted user
11:55 16.07.2016.

vidi, vidi, uz tolike desničarske Vlade i lijevih hrvatina (oni koji su dizali šaku u zrak i zazivali hrvatsko ime) tek je nećak pokrenuo reviziju. Toliko su se puta zakoni mjenjali, ali ovaj se nije mogao tako da se rehabilitacija u potpunosti obavi još prije koje desetljeće...

VL
AN
anticenzura
12:51 16.07.2016.

Ocito da Stepincev necak zeli provesti ostatak zivota na grbaci Hrvatskoga naroda i isisati Hrvatskoj drzavi ostetu za svoga strica/ujca ili sta mu je vec. Mozda zeli par viletina i dvoraca i par milionceka eura u dzep, a da ga narod uzdrzaje zato sto mu je stricek bio u ekipi nacifasistickih kolaboracionista. Italijanski svecenici ne zele da cuju za Stepinca, oni su se bar opametili i priznaju da im je drzava bila zlocinacka tvorevina pod komandom Mussolinia i uveli su u Ustva 20 godina strogog zatvora za simptizere te zlocinacke ideologije i za reviziju povijesti njihovoga naroda. Ucite od njih jadnici, nemojte stalno gurati nasu zemlju u mracna vremena 40-ih koje je osudio citav svijet osim vas!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.