Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj HAMAG-a
Povratak na članak

'Ispunila sam uvjete, a nisu zvali u drugi krug'

Nije bilo testiranja ni intervjua, samo sam primila e-mail da moja prijava nije prihvaćena, tvrdi kandidatkinja za posao u HAMAG-u

Komentari 8

MI
Mivanm
14:58 02.12.2016.

Nisi niri ces biti jedina koja je poslala ili salje zamolbe za posao a covjek vec radi na tom mjestu,bio kum,poznanik ili nekakav rodo

VL
TH
than
15:00 02.12.2016.

Obicno niti mail ne posalju sa tih namjestenih natjecaja na kojima vec netko radi.

VL
Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
15:07 02.12.2016.

Tamo je sve netransparentno... zapošljavanja, raspodjeljivanje sredstava, proveba programa. Nemoguće je probiti medijske blokade. Dionici prijete novinarima kada ih nazovu. Prijete i drugima... Institucije ne rade svoj posao. Nadležni ne žele provesti kontrolu poslovanja...

VL
DU
dubravkai16
16:49 02.12.2016.

Ovi u agencijama su za u Remetinac, ali na žalost ima toga jako puno i po ministarstvima i drugim ustanovama. Objave natjećaje a tamo ljudi već rade. Tako se to sada vjerodostojno radi.

VL
TO
tolitol
16:47 02.12.2016.

Ne radi se o tome da li je natječaj transparentan ili nije, nego se radi o tome da je kod nas sustav zapošljavanja u javnu upravu tako uređen da poslodavac ima apsolutnu diskreciju koga će primiti pod uvjetom da ta osoba ispunjava uvjete raspisanog natječaja. U prijevodu, javi se nas 10, svi ispunjavamo uvjete, može nas kasnije testirati ili ne, zvati ili ne, odabran će biti onaj koga raspisatelj natječaja želi. I tu nema pitanja morala ili nemorala, rada ili nerada institucija, već je problem u tome što je sustav postavljen naopako. A naopak je jer diskrecijska odluka kod balkanaca gotovo uvijek znači negativna selekcija, samo je pitanje iz kojeg nakaradnog razloga (rodbina, politika, poznanstvo, veze itd.)

VL
DO
doktorica
16:06 02.12.2016.

za uhljebe se izmišljaju radna mjesta

VL
BR
brancro
22:12 02.12.2016.

Po sličnom receptu "odabir" radi i LIDL, uz opasku da oni ne pošalju čak niti povratni email da niste odabrani!

VL
DU
Deleted user
19:07 02.12.2016.

Ja znam tko vam je posalo to pismo. Taj tko vam je poslao pismo nije se prijavio na nikakav natječaj, jerje već dobro smješten u taboru koji je zadužen za izmišljanje i podmetanje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.