Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državna matura
Povratak na članak

Nakon odgode maturanti danas pišu esej iz hrvatskog jezika

Esej iz hrvatskog koji se trebao pisati jučer odgođen je samo 8 sati prije pisanja zbog krađe dva rezervna primjerka testa u pulskoj Privatnoj gimnaziji Juraj Dobrila

Komentari 4

MI
midget
10:34 18.06.2015.

Malo me brine što nitko nije napisao da je matura funkcionirala savršeno dok nije došao Željko Jovanović i Saša zelenika. Sjetimo se da je odmah prvu godinu napravio problem od mature jer su mu se neki učenici žalili da su pitanja bila teška. Onda je osnovao nekakvo parapovjerenstvo koje je utvrdilo da su određena pitanja teška te da se neće vrijednovat. I kad su došli rezultati koji su pokazali da je 85% učenika riješilo baš ta pitanja koja je Jovanović procijenio teškima umjesto da ga mediji "razvale" dogodilo se nište. Odnosno nije ništa nego je poslao upravni nadzor u Nacionalni centar koji je utvrdio da je Sirovatka nešto plačao pa su ga smijenili i stavili gospođu koja je prestala plaćati te stvari ali gle čuda......sad matura više ne funkcionira. Svake je godine problem od kada je Jovanović uništio maturu. Osim toga zbog problema koje je dvojas Zelenika Jovanović sa maturom napravio sveučilišta više nisu vjerovala u nju pa su ponovo uveli prijemne ispita kojih uglqavnom nije bilo prije Jovanovića.

VL
VO
vox77
10:39 18.06.2015.

A što nije večernji prije nekog vremena pisao o problemima u Nacionalnom centru i najavio da postoji velika mogućnost da će biti problema sa maturom. I onda Mornar kaže da on i ravnateljica nisu odgovorni. Bio bi red da ravnateljica podnese ostavku jer ako to ne učini mogao bi Mornar upasti u probleme. Valjda zna da mu je ravnateljica Centra "kukavičje jaje" koje su mu podvalili. Dakle jedina zadaće Nacionalnog centra je provođenje mature bez problema. Od kada je ova ravnateljica uvijek su problemi. Mogla je barem iz moralnih razloga staviti na raspolaganje mandat upravnom vijeću! A mogao je i ministar to od nje zatražiti u 4 oka. Tako je to Hrvati uvije traže krivca i dok ga ne nađu ne smiruju se.

VL
MO
mobileman
10:46 18.06.2015.

Nevjerojatno je kako im uspijeva baš svaku stvar od onih rijetkih u Hrvatskoj koje su dobre korisne i funkcioniraju staviti u probleme i od njih napraviti problem pa da se čaj jučer u otvorenome spominje odustanak od državne mature. I onda Budak I bezinović koji bi trebali biti znanstvenici prićaju o tome što valja a što ne valja i što treba promijeniti a kad im se postavilo pitanje o istraživanjima onda kažu da nije napravljeno istraživanje o povezanosti uspjeha na maturi i na fakultetu. Pa kako onda znate da nešto nevalja (ili valja) ako nemate istraživanje i kako znate treba li išta i što mijenjati. Bojim se i zamisliti kako je rađena ta strategija obrazovanja i na kojim znanstvenim istraživanjima se temelji kad najvažniju stvar nemaju. Bože me sačuvaj takvih znanstvenika. Ajde ti Budak bolje radi na raskidanju ugovora sa Vatikanom na čemu si i stekao slavu i ostavi se obrazovanja.

VL
AJ
ajooojmeni
15:53 18.06.2015.

Definitivno ukiniti drzavnu maturu...vratiti kako je nekad bilo, jer svejedno neki fakulteti traze prijamne ispite.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.