Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLIČITA MIŠLJENJA
Povratak na članak

Moralni teolog o slučaju koji je izazvao veliku raspravu: I dijete lezbijskog para ima pravo biti kršteno

To je više stvar crkvenog prava nego morala. Dijete je dijete, bez obzira na to je li rođeno od nekih grešnika, od rastavljenih, lezbijki ili homoseksualaca, ističe profesor s riječke Teologije

Komentari 24

CM
Crni_moj
20:58 31.08.2022.

To je ista ona priča o pješaku i vozaču. Sad oni koji su uvijek bili protiv krštenja beba koje ne mogu same o tome odlučivati su za krštenje ovog djeteta. Znači nije im do djece i ovog djeteta već je bitno biti protiv crkve, to je sada cool.

VL
TO
Tomi97
01:14 02.09.2022.

Crkva koja gubi vjernike nebih trebala odbijati potencijalnog i možda važnog dobronosnog vjernika koji nije u stanju da o sebi odlučuje. To Isus sigurno nebih uradio kao ovaj svećenik i sluga boga i naroda odluči o ovom slučaju. Netko iziz crkvene uprave treba tom svećeniku objasniti da on nije CRKVA !

VL
EZ
ezer
22:35 31.08.2022.

Koliko smo mogli saznati navedeni par nikada nije ni kontaktirao navedenog svećenika nego je to bi upit prijatelja navedenog para pa je svećenik to podjelio s javnošću uz opasku da neće krstiti dijete iz više razloga iako je dovoljno prisutnost kumova i kuma koji su spremni prihvatiti zadaću može pomoći da se krštenje djeteta ne mora odgoditi.

VL
Avatar HrvatskiZmaj
HrvatskiZmaj
21:30 31.08.2022.

Pri krštenju kum/a mora biti kršćanin koji se obvezuje voditi računa o kršćanskom odgoju djeteta. Tu roditelji i jesu i nisu bitni. Kum je najbitniji.

VL
ZD
zdravljak
11:08 01.09.2022.

Teolog koje vjere?

VL
VI
Vivian
20:40 31.08.2022.

A sto cemo sa milijardama nekrstene djece u Kini, Indiji, Indoneziji, Pakistanu, Japanu, Koreji itd. Zar to nisu djeca Bozja ?

VL
SU
Suomi
22:26 31.08.2022.

A lako objasnjavate gotovo normalnu situaciju u crkvi gdje su homoseksualci, vanbracna djeca i seksualno zlostavljanje djece svakodnevnoca. Kakva dvolicnost. Bas kao i nepriznavanje ponistenja braka.

VL
Avatar quo_vadis
quo_vadis
21:14 31.08.2022.

sumnjam da je tim ženama uopće stalo do krštenja djeteta u kat.crkvi,jer one su potpuno svijesne da ne drže do nauka te iste,jer u kat.crkvi ne samo da je grijeh to što žive kao istospolni partneri nego su i začeli dijete umjetnom oplodnjom a još k tome,dijete vjerojatno nikada neće upoznat donora sperme,zapravo biološkog oca...vjerojatno im je samo stalo da izazovu skandal i optuže crkvu i svećenika...

VL
HO
Homophob
20:56 31.08.2022.

Vivian@ Hajde tamo propovjedati krscanstvo pa ih sve krsti!

VL
DU
Deleted user
21:24 31.08.2022.

To je itekako stvar morala. U obiteljima u kojima postoje uvjeti kršćanskog odgoja djeca se mogu krstiti mala. U suprotnom, djeca kad porastu mogu sama tražiti krštenje. I tu staje svo pametovanje o pravu, moralu i praksi. Nego se vratite pravoj temi: provokaciji i pokušaju izazivanja incidentne situacije od strane dvije žene...

VL
MA
Matek
23:09 31.08.2022.

Moralni teolog neka se pozabavi sa moralom crkvenih djelatnika u svojim redovima.

VL
BI
bikica7
23:25 31.08.2022.

Ne, ne mora biti kršteno. Kad odraste a bude imao potrebu za kršćansku vjeru može se krstiti i primite ostale sakramente. Ne mjenjajte nešto što je pred dvije tisuće godina ustanovljeno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.