Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reforma obrazovanja
Povratak na članak

Mogu li 60-godišnji nastavnici provesti reformu školstva

I nakon 40 godina rada u školi puni smo ideja, projekata, inicijativa, poručuju nastavnici

Komentari 5

HO
homofob
15:31 18.11.2015.

Do sada su vecinu reformi skolstva kreirali "strucnjaci" koji s skolstvom nisu imali veze ali su biki politicki pozicionirani i vjesti u koristenju trenutno popularnih fraza i rijrci. Reformu moze provest svatko ali ukazati sta treba reformirati moze samo netko tko s temom ima iskustva i praktickog i formalnog znanja. Iskustvo po definiciji zahtjeva vrijeme sudjelovanja a mlada osoba toga nema! Ako bi zeljeli nauciti nesto o seksu da li cete savijet potraziti u djevice ili penzionirane "seksualne tehnicarke"? Savijet neznalicama: ne sudite o tudim zanimanjima o koma nista ne znate a niti vlastito zanimanje nemate ili slabo njime vladate!

VL
LA
Lavica7
17:09 18.11.2015.

Koje pitanje...pa zar mislite da je rad u skoli premetanje papira. Pa svake sekunde sa svakim pojedinacnim djetetom-prolaze neku reformu, prilagodjuju pristup...evoluiraju. Odgovoran i naporan posao koji je na zalost slabo placen.

VL
OS
osica
17:11 18.11.2015.

mogu, jer su stručni a imaju i veliko iskustvo. Svakako bolje od onih koji su "doktori svezanalice" pa dobiju resor obrazovanja , i sve stručno zerznu , jer pojama nemaju kako funkcionira suastav svakadnevno, One dolje stručne koji neposredno rade, nitko ništa ne pita. Pa imamo neprovedive propise kreirane u nečijim glavama , udaljene od prakse i potrebe.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:21 18.11.2015.

Ne, treba ih valjda potjerati u penziju, pa nek žive s 2000 kuna mjesečno.

VL
TR
tragurion1954
17:38 18.11.2015.

Mnoge zemlje imaju beneficirani staž za učitelje. I to je ok. Težak posao, jako odgovoran. Traži obilje energije. Ima li to bakica od 60 godina koja podučava 7 godišnjake ili pubertetlije?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.