Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isplovio jutros
Povratak na članak

Kina testira svoj prvi nosač zrakoplova domaće proizvodnje

Brod je isplovio rano ujutro po mjesnom vremenu iz sjeveroistočne luke Dalian, priopćilo je ministarstvo obrane.

Komentari 25

DI
Diesel
14:35 13.05.2018.

Sve strategije vezane za Kinu, koje je Zapad imao u zadnjih trideset godina, su se pokazale pogresnim. Nevjerojatno i za to nitko ne odgovara, a znate li zasto? To je poslijedica nevjerojatnog rasta birokracije. Toliko velik, glomazan i skup aparat, ne trpi nove strategije.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:44 14.05.2018.

samo polako. najmoderniji britanski ratni brod ne smije u topla mora, jer se pregrijava. do danas nisu riješili. najmoderniji američki ratni brod se na prvoj vožnji teško ošteti. još nije isplovio, još nije popravljen. svako malo neki tanker skoro da potopi američki brod. sad vam je malo jasnije zašto je amere strah kineskih brodova u južnom kineskom moru. zapad je prespavao dizanje kine. zemlja koja ima sve što jedna sila treba imati, veliki broj stanovnika, novac, vojsku, industriju, i velko je tržište, je sila, koja traži svoje mjesto. da bi se kina širila, netko se mora stisnuti. to su ameri. oni su cilj kineske politike novog očito doživotnog predsjednika kine. kao i svi kineski carevi, i on se želi upisati u povijest, onaj koji je amerikance svrgnuo s trona.

VL
Avatar reference
reference
13:07 14.05.2018.

....A rvacka testira svoj prvi šporet na drva domaće proizvodnje

VL
AA
aabbcc
14:59 13.05.2018.

Mi u EU smo uspjeli drvene kutije TV aparata zamijeniti plasticnim ali dalje od toga nam nesto nije islo vjerovatno radi debelih katodnih cijevi . : )

VL
DU
Deleted user
14:38 13.05.2018.

Ima jos ekipa koja misli da kina nista ne proizvodi svoje, tehnoloski su vec pregazili amere

VL
ST
Startrack
14:40 13.05.2018.

Lici na onaj ruski. Kad ovaj udje u upotrebu cjena cumura ce skocit trostruko.

VL
Avatar NoProfit
NoProfit
19:19 13.05.2018.

imaju dva, prvi jest ruski tj. ukrajinski koji su nadogradili, ovaj je, čini se, kopija prvog. izgleda kako nema katapult, uglavnom za pokazivanje.

VL
TO
tovaravot
14:44 13.05.2018.

ne znaju ni parnu lansirnu rampu napravit, da ne pricamo kakva ce to dizel ekoloskoj katastrofa biti, isto kao i ruski hrdjavi isprdak. ameri razmontiraju ovu hrpu lima sa turpijama za nokte i tri sarafcigera

VL
Avatar milidobrović
milidobrović
14:38 13.05.2018.

Jel' to kosa rampa, smiješni su i daleko iza USA

VL
Avatar dzambo
dzambo
14:59 13.05.2018.

Konacno da I oni nesto naprave...poslije kradja mnogih zapadnih tehnologija.....al et jos I'm nije uspjelo da naprave solidan auto koji bi bio jaka konkurencija zapadu, nesto slicno ko Rusi....vec 100 god. samo su dobri u pravljenju oruzija I gomilanju oruzija...I uvijek neki rat....ovo...ono....pa ak se zaguzva u danasnje vrijeme pobjednici I porazeni nece imat uopste planete gdje ce zivjet a sta ce onda.....a sto se tice njihove radne snage ima ih ko zohara I najslabije su placeni na kugli zemaljskoj a da rade poslove koje rade...to moze samo u takvim sistemima ka u Rusiji I Kini...taj glomazni apparat ce kostat I kostat I ko ce to sve nahranit a sto najvise proizvode za naciju to je oruzije a rata nima bi nikakve koristi od toga...ma ka Rusi....uvijek pogresna tehnologija....vojna I dalje ne mogu ni maknut Ekonomski da bi bili za sve druge stvari kokurencija Zapadu...I bukvalno da I'm Apple nije dosao ne bi ni znali kak izgleda telefon....nacekali bi se da sami samcati nesto stvore...I to je to sav pametni svijet bjezi u Ameriku jer tamo moze stvoriti I izumit nesto za dobrobit covjecanstva...u Kinu I Rusju ne lete bas toliko jer znaju sta ih ceka jednoumlje I proizvodnja oruzija....al rusi su barem bolji jel oni su barem stvorili dobra oruzija bez da su firme iz amerike I tehnologija otisli kod njih na sastavljanje I pakovanje ko u Kini...u kinu je sve doslo I'm na noge a ovi malo pomalo ukradi ovo..ukradi ono..ovaj patent..ovaj dizajn...I sad kazu ''vid nase ekonomije''

VL
SP
sputnik57
15:11 13.05.2018.

Kinezi od svega naprave škart. A bio sam i na par njihovih novijih brodova koje ukratko unište da više nisu za živjeti i unište tehnologiju na mostu da jedva može poslužiti za navigaciju. Tako će biti i sa nosačem koji će za par godina ići u staro željezo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.