Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaki put novi izgled

FOTO Kako se Zavadlav mijenjao kroz godine: Razvio je stil odijevanja, govorio na raznim jezicima

Split: Čitanjem završnih riječi završilo ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu, presuda 24. studenog
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/39
24.10.2023.
u 09:46

Na ponovljenom suđenju Filipu Zavadlavu za teško trostruko ubojstvo u splitskom Varošu danas se očekuje čitanje presude. Tereti ga se za ubojstvo Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića.

Filip Zavadlav na ponovljenom suđenju za teško trostruko ubojstvo u splitskom Varošu priznaje postojanje motiva, ali ne i počinjenje djela. Osumnjičen je za ubojstvo Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića hicima iz automatske puške. 

"Ovaj okrivljenik negira da bi svojim rukama na oružju stisnuo obarač i pucao u tri osobe. A pitanje motiva, ja se pridružujem u cijelosti s tužiteljstvom, nemam tu šta više pričati, mislim da je stvar jasna", rekao je 27-godišnjak iznoseći završnu riječ na ponovljenom suđenju u Splitu. 

VEZANI ČLANCI 

Tijekom godina Zavadlav je mijenjao izgled, ali i ponašanje na sudu. Na sud je dolazio u lancima, izveo je brojne incidente, ulazio u rasprave sa sutkinjom, prekidao odvjetnike i svjedoke. Na jednom od ročišta tražio je Nobelovu nagradu za mir, a na drugom govorio talijanski pa se kasnije snebivao, rekavši kako on talijanski uopće ne govori. Mijenjao se i fizički, što se vidi na brojnim fotografijama sa suđenja kroz godine. 

Zavadlavu se ponovno sudi nakon što je Visoki kazneni sud ukinuo dio prvostupanjske presude od ukupno 40 godina, vezano uz optužbe da je planirao osvetu osobama iz narkomiljea koji su iznuđivali, prijetili i napadali njegova brata, ali i njega. Presuda je ukinuta jer na prvom suđenju nije jasno utvrđen motiv trostrukog ubojstva. 

VIDEO Završne riječi Filipa Zavadlava: Ima dokaza da nisam kriv

 

 

Komentara 3

Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:23 24.10.2023.

Dečko bi imao lijep i uredan život,da ga je na vrijeme, društvo zaštitilo od zločinačke skupine.

ČV
čača vrati se
21:31 24.10.2023.

popularniji je trenutno od livaje a i više dobroga napravio za Split no plivaja

Avatar Aurel
Aurel
09:56 24.10.2023.

ovaj lik je preglup da bi se uspješno pravio - glup...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije