Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV ZARAZE
Povratak na članak

Jesu li stroge mjere dale rezultata? Evo kakvo je stanje u Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj...

Zatvaranje da ili ne: ako se uvodi, mora biti ciljano i ograničeno, kao privremena mjera, a ne rješenje

Komentari 17

MU
Mud
12:11 17.11.2020.

Uvedimo sunčani sat,umjesto policijskog.

VL
JA
Jania
12:22 17.11.2020.

I te kako su dale rezultate. Ljudi su zaglupljeni, osiromašeni i frustrirani.

VL
JO
jorgen
12:38 17.11.2020.

Pitanje je - do kada određena država može ekonomski izdržati lockdown? Po svoj prilici cjepiva neće biti ovdje do polovice sljedeće godine. Nakon lockdown-a slijedi neizbježan povratak virusa među populaciju. Znači da možete imati mjesec dana zaključavanja pa mjesec dana otključavanja sljedećih 8 mjeseci, sve dok ne uništite ekonomiju. Jer cjepiva neće doći brzo, niti su magični štapić. Potrebno je naći zdravorazumsku zlatnu sredinu, bez histerije i medijske kampanje, hladne glave uzimajući u obzir sve faktore - pa između ostaloga i bolesnike kojima su životi u ovom režimu itekako ugroženi zbog nepruženih usluga medicinskih pregleda i kirurških zahvata.

VL
AE
a e
12:49 17.11.2020.

Mjere iseljenja Slavonije idu izvrsno......još malo neće ni bit mladosti...bravo za HDZ

VL
AA
aabbcc
13:36 17.11.2020.

Lud-zbunjenog, prave pritisak na Švedsku a oni najavili da ce zatvoriti Skole s pocetkom zimskog raspusta ako se ne smanji korona do N. godine.

VL
TE
tek
13:34 17.11.2020.

Puštati da se svi zaraze tko preživi pričati će

VL
LA
larala
16:07 17.11.2020.

Na ovaj plaćeni članak se mogu samo nasmijati i zaključiti da je Srića u pravu.

VL
5S
505.scrtom
12:35 17.11.2020.

taj pojam stroge mjere se da razvući i rastegnuti kolko hoćeš tako da je stroga mjera za neke još sloboda a za neke druge katastrofa

VL
SE
sedwddcdde
00:04 20.11.2020.

opet lazi u svedskoj preporuke

VL
DU
Deleted user
13:08 17.11.2020.

Poanta je da su se mjere trebale uvoditi pametno kako bi se spriječio nagli rast oboljenlih ali istovremeno se u što manjoj mjeri naštetilo gospodarstvu Ako smo kod školstva, studenti su uistinu mogli studiratio od kuće, radi se o populacijii koja je dovoljno stara da bude samostalna i svi se znaju koristiti računalima. Čak i gimnazije, moglo se bez problema organizirati nastava od kuće, ne radi se o maloj djeci koju netko treba čuvati kod kuće. Ostala bi onda samo osnovna škola i vrtići. U svakom slučaju smanjila bi se mogućnost zaraze. Kafići? Trebalo je uvesti odavno zabranu rada nakon ponoći i strogo kontrolirati da se to provodi, te uz to uvesti mjere pomoći s obzirom da im se ukida dio prihoda. Ovako i dalje imaju problema s poslovanjem, a ujedno strahuju i od potpunog lockdowna, i naravno bez pomoći države. Rad od kuće gdje god i kad god se može. Kod nas su to tako pažljivo isplanirali da još nemamo ni promjena u Zakonu o radu pa uopće nije jasno kakvu zaštitu na radu i prava radnik ima ako mu se nešto desi dok radi od kuće. Zapravo, s obzirom da od kuće mnogi nemaju fiksno radno vrijeme i ako im se nešto desi, je li to onda povreda na radu ili nije? Suludo. Javni prijevoz je katastrofa, uopće se ne pazi na preporučeni razmak. Uglavnom, moglo bi se šakom i kapom nabrajati propuste i pogrešne mjere koje su dovele do ovoliko velikog broja zaraženih umjesto da se unaprijed stvorio jasan plan koji bi istovremeno dao prostora gospodarstvu i smanjio broj zaraženih.

VL
AS
aspiranto1950
12:09 17.11.2020.

Koja korist od mjera kad je svake nedjelje kolona slovenskih tablica iz BIH u Hrvatsku dugačka 3km.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.