Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene u planu
Povratak na članak

Iz Splita ćete uskoro moći putovati električnim brodovima

Projekt je javnosti prezentiran u srijedu na tom splitskom fakultetu gdje su sporazum o suradnji uz dekana FESB-a Srdjana Podruga potpisali i predsjednik uprave Jadroplova Branimir Kovačić te direktori tvrtki "Classis" Predrag Čudina, "Čulić Elektro Centar" Nikša Čulić, RENS Božo Terzić i ravnatelj Hrvatskog registra brodova Damir Roje.

Komentari 4

VI
Vito
07:48 21.02.2021.

Pojam -uskoro- očito je dobio novo značenje. To je značenje pretovreno u najmanje 31 godinu čekanja događaja u kojem će brodvoi po hrvatskom dijelu Jadranuskog mora za potrebe prijevoza otočana ploviti "električnim" plovilima iz hrvatskih brodogradilišta. Zašto tako pišem? Zato što vlada već punih 31 godinugovori da će Hrvatska uskoro biti bogata, samostalna i suverena.Dodajmo tome i djecu koja čekaju jednosmjensku nastavu, a vlast "na to pitanje" odgovara - uskoro. Zadnji dokaz promjenjenog značenja riječu -uskoro- je obećanje o obnovi potresom pogođenih područja - Obnova u Zagrebu počinje "uskoro" punih 11 mjeseci, dok asfaltirano kontejnersko naselje kodPetrinje, Gline, Siska i dalje nije naseljeno, kamoli asfaltirano, vlast kaže - uskoro. Ljudi će prije sletjeti na Mars.

VL
PR
prokurator
00:58 22.02.2021.

prekrasno, a odakle će doći struja? usporedba sa norveškom je totalno promašena, jer eto baš norveška ima najviše manjih planinskih hidrogeneratora (koji čak ne trebaju ni akumulacije). kod nas struja nije tako čista, pa velika potrošnja struje za transport možee biti i kontraproduktivna - rasti će uvoz nuklearne struje iz susjednih zemalja.

VL
EP
Epil
10:29 21.02.2021.

Zaboli me je li pogon broda na struju, naftu ili na sto vec, neka plovi!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.