Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokreće se
Povratak na članak

Inicijativa za popis svih žrtava ratnih zločina na svim stranama

Plan je inicijative da se do 1. lipnja iduće godine prikupi milijun potpisa i da se peticije predaju parlamentima i vladama zemalja bivše Jugoslavije kako bi se takva regionalna komisija zaista i osnovala.

Komentari 15

OB
-obrisani-
13:53 01.06.2010.

pok ide incijativa od KOSA, hehehehehehe, zapoceli je 1990. pa stalji, crveni kmerovi pokrecu nakon 20 godina novu incijativu, hehehehehehe

VL
DD
DDUVNJAK
14:11 01.06.2010.

SMRDI NA SVE STRANE Vesna Teršelič iz Dokumente predstavila je danas inicijativu za osnivanje regionalne komisije koja bi popisala žrtve ratnih zločina na svim stranama u zemljama bivše Jugoslavije. ---------- Koja drskost ! Sad kad je Josipović računa i naa političku podršku za ovu imbeciliju. Kakva Jugoslavija ,kakve Jugoslavenske žrtve !!!! Rat među Jugoslavenima? Ako ćemo se pišati po grobovima naših branitelja možemo i to. Zanimljivo ovakva udruga u \"hrvatskom\" mediju kao VL dobiva ovoliku pompu !

VL
Avatar andro_livi
andro_livi
14:17 01.06.2010.

Nikad ova inicijativa nece proci. Svi ce je sabotirat a posebno Basnjacki narod. Inace kako bi se manipuliralo sa brojem zrtava i obimom stradalnika. Koliko se ja sjecam Bosnjaci su vec nakon 4 mj. rata u Bosni (Haris Silajdjic) iznijeli podatak o 200 000 poginulih Muslimana. Zalosno je to da se na racun stradalnika i nevinih zrtava potkusuruju i politicki uhljebljuju politicari, a pogotovo strani mentori koji debelo imaju udio u desavanjima na nasim prostorima.

VL
OB
-obrisani-
14:24 01.06.2010.

ja ipak mislim da je srba više poginulo samo se srame priznat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
ME
megivu
14:34 01.06.2010.

sve inicijative doticne gospodje i njene udruge su mi blago receno sumnjive -pogotovo ako se uzmu u obzir njihove dosadasnje inicijative i rad. Kao -zalazu se za istinu , a u biti se zalazu jedino da se hrvatska strana okrivii za sve ili da se krivnja bar izjednaci, da se nasa stradavanja marginaliziraju , izvlace samo neke srpske zrtve a hrvatske niko kod njih ni ne spominje. Ne kazem da ne treba sve zlocine istraziti- naravno da treba, ali ociti je nesrazmjer u njihovoj pomoci u pronalasku istine o nestalim hrvatima i srbima. tu ideju oni pokusavaju progurati vec duzi niz godina.... a oni su kao ta moralna vertikala koja bi trebala odluciti o svemu... vrlo mi je sumnjiva ta cijela organizacija

VL
DD
dr Drago
14:38 01.06.2010.

Da doista bi trebalo popisati sve žrtve suludog jugoslavenskog eksperimenta, koji je kroz 70 godina svog postojanja odnio preko milijun života, što Hrvata - svih vjera, što Srba, što ne-Slavena itd., te protjerao i sa svojih ognjišta otjerao i po svijetu raselio preko milijun drugih, što Hrvata, što Nijemaca, što Talijana, što Srba itd. Svi koji su ubijeni boreći se za ili protiv Jugoslavije su pali kao žrtve jugoslavenskog eksperimenta; neki u Bleiburgu zato što su se borili za Državu Hrvatsku, neki u Jasenovcu jer su se borili protiv Države Hrvatske, neki na Ovčari jer su branili Hrvatsku, a neki u Divoselu jer su rušili Hrvatsku. Sve treba popisati tako da se već jednom sazna koliko je zla donijela ta Jugoslavija svim svojim narodima. \"Jugoslavija ima slomiti se - zadavljena hrvatskom voljom za slobodom\" napisa Ivan Oršanić još davne 1951. godine. Tako je i bilo. Krajnje je vrijeme da se napravi konačna bilanca jedne strašne zablude, da više nikada i nikome ne pada na pamet stvarati novu tvorevinu, u kojoj bi se nosioci hrvatske i srpske državne ideje trebali ponov sukobljavati i ponovo klati.

VL
DO
dobravila
14:47 01.06.2010.

Ova teršelič je slovenska sava štrbac . Ne hvala !!

VL
OB
-obrisani-
14:51 01.06.2010.

Fasiste i zlocince bi trebalo popisati kao zrtve samih sebe. Malo je nejasno gdje ce mo upisati Mladica ako ga proglase da nije ziv ?

VL
BR
branitelj
16:01 01.06.2010.

i onda bu jaca rekla da je popis državna tajna

VL
MA
mališa
16:16 01.06.2010.

dr Drago je napisao da su u Jasenovcu ubijeni oni koji su se borili protiv Države Hrvatske. Ne može čovek da podnese istinu pa to ti je.

VL
Avatar punkufer
punkufer
14:30 02.06.2010.

To su gluposti. Mi Hrvati moramo imati svoj popis svojih žrtava. Ovo samo služi daljnjem izjednačavanju agresora i žrtve agresije i relativiziranju krivice. Na popisu srpskih žrtava će se naći i svi oni četnici i zločinci pobijeni tijekom agresije nae na Hrvatsku, u jurišima na Vukovar, recimo.. Da se kladimo? Baš kao što se na popisu žrtava Jasenovca nalaze i srpska nevinašca kao što je četnički vojvoda Pavle Đurišić i niz drugih visokih četničkih oficira (provjereno). Kukavičje jaje. Ne, hvala.

VL
OB
-obrisani-
16:30 02.06.2010.

Imati \"svoj popis\" samo je drugo ime za lažiranje broja vlastitih žrtava. A nama pun je već kufer lažiranja istorije. Ovde je, u tekstu, reč o žrtvama ratnog zločina a ne o ratnim žrtvama. Mene to malo zbunjuje. To, ako ćemo pravo, nije isto i biće problema da se dogovorimo, čak i kad se ne dovodi u pitanje identitet žrtve, da li je reč o žrtvi rata i žrtvi ratnog zločina.

VL
MU
mućanin1
18:26 02.06.2010.

U toj komisiji onda ne bi ni po kojoj cijeni smio sudjelovati Savo Štrbac, jer onda možemo biti sigurni da će i hrvatske žrtve završiti na njihovom popisu!!!

VL
AP
ApoloniDafne
18:56 02.06.2010.

Potpuno se slažem sa ovom inicijativom i dajem punu podršku. Sama činjenica da se samo u našoj Domovini traga za ćak 12OO nestalih osoba dovoljan je i ozbiljan poticaj ovakvome humanom postupku. Njihova imena moraju biti trajno obilježena u analima memorijalnih centara i ne smiju se nikada zaboraviti. Treba to učiniti i zbog naših budućih generacija. Treba osnovati neovisnu, ozbiljnu i stručnu komisiju ili instituciju, koja će ustvrditi svako pojedino ime na bilo kojoj strani! Tako da se posljedna počivališta dostojno obilježe! I to u amanet mladima da ne vode neke buduće ratove i da to bude trajno upozorenje na užase rata!

VL
OB
-obrisani-
18:37 01.06.2010.

yebalte onda bu treba se knjige promjeniti, a ovi kaj su jos zivi pol bu treba obesit, a kam bumu onda nji delji, kojima partizanima ilji fasistima, hehehehehe

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.