Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kusić:
Povratak na članak

IDS-ov prijedlog ne utječe na rad Vijeća

Akademik Kusić rekao je da su članovi Vijeća na sjednici iznijeli relevantnu legislativu drugih zemalja koja se odnosi na tu problematiku te hrvatsku sudsku praksu o tom pitanju.

Komentari 17

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
21:10 05.10.2017.

Ono što je nedvojbeno da je petokraka u Hrvatskoj zločinački simbol u kontinuitetu. Bila je zločinačka 1941.-1945., bila je zločinačka 1945.-1990., bila je zločinačka 1991.-1992., dakle kontinuirano. Pod tom oznakom je u Hrvatskoj ubijeno daleko najviše ljudi, daleko najviše nevinih ljudi, i daleko najviše Hrvata. Dodatno, ista nikad nije predstavljala ništa osim zla i totalitarizma. U slučaju nekakve zabrane nepoćudnih simbola, ista mora biti na prvom mjestu, i tu ne postoje racionalni protuargumenti. Jednostavno nema nikakve logičke mogućnosti da se ne zabrani petokraka, a da se recimo zabrani Za dom spremni. Zamislite situaciju na obljetnici vukovarske bitke na koju dođu veterani JNA na čelu sa Šljivančaninom sa svojim ratnim oznakama, a to je bila petokraka, i branitelji Vukovara sa svojim oznakama, uključivo i oznaku HOS-a, i onda dođe sin vojnog referenta JNA Davor Božinović i pohapsi HOS-ovce zbog isticanja fašističkih obilježja, a svoju JNA ekipu pusti!?

VL
Avatar 123456
123456
23:14 05.10.2017.

Zastupnički Klub IDS/PGS/Rl predstavlja talijansko-srpsko-četničke fašiste, pa je sve jasno!!

VL
CR
CROLINDA
08:13 06.10.2017.

• veliki veliki Ivan Pavao II : " Rat je najveće zlo čovječanstva a ni komunizam nije daleko od toga."

VL
VI
vitezvelebita
23:49 05.10.2017.

IDS i SDP u Istri su otišli predaleko svojom kvazi autonomaškom politikom! Nije samo istrijanstvo , već zatiranje svega hrvatskog! Zikino kolo u Poreču, okrugli stolovi na Brijunima...zabrane hrvatskih domoljubnih pjesama, zabrane nastupa Thompsonu...

VL
MI
Mimizo
07:44 06.10.2017.

partizani su fašisti kao i komunisti

VL
CR
CROLINDA
08:15 06.10.2017.

ma da vidimo samo kako ćete svima onima koji su postradali u Domovinskom obrambenom ratu naturiti petokraku kao pozitivan simbol - IDS levičari samo mantraju o 2.svj.ratu a zaboravljaju da su u Domovinskm ratu bili agresori oni koji su imali petokraku na kapi i da su oni od Vukovara napravili Hirošimu i prometnuli petokraku u agresorski simbol

VL
VI
vitezvelebita
21:51 05.10.2017.

Novinar je dobro napisao članak, stavljajući u prvi plan IDS-ov prijedlog i akedemika Kusica koji nema nikakvog stava! IDS nastavlja politiku s kr.19.st.a protiv rezultata rada biskupa Dobrile, Matka Laginje...! Uz stare snage, IDS je dobio nove snage kojima susu središta Rijeka, Pula i Poreč , te Brijuni !

VL
BA
bakulušić
21:38 05.10.2017.

Drugovi iz Istre se prave mutavi kao da i znakovlje njihovih očeva nije na dnevnom redu Povjerenstva. Oni zaboravljaju da je Istra dio demokratske a ne srpske Hrvatske, kako reče biskup Košić. Prije nego su iznijeli svoj stav, trebali su otići na grob blaženog Miroslava Bulešića u Svetvinčenat, pogledati nožem razderanu svećeničku haljinu i tragove krvi na žbuki. Zaklali su ga kao janje a bio je član komisije koja je u Parizu dokazivala i dokazala da je Istra hrvatska. Možda bi ih taj posjet prosvijetlio pa ne bi pričali gluposti.

VL
SN
Snowman
14:55 06.10.2017.

a gdje ste bili Vi Akademici bili dok su "Za dom spremni" ratovali ??????? Sad pametnjakovici u oslobodenoj zemlji sole pamet cijelom svijetu.

VL
CR
CROLINDA
08:12 06.10.2017.

• nelustrirani ako ste vi zaboravili mi narod i branitelji nismo - ovaj naraštaj je svjedok - mi smo još živi svjedoci da je crveni pentagram bio agresorski simbol u Domovinskom obrambenom ratu - da su se takozvani antifašisti ili antifašisti pod navodnicima prometnuli u antihrvatske fašiste - sjetite se samo kako su od Vukovara napravili Hirošimu •

VL
Avatar comparator
comparator
01:17 06.10.2017.

Znam da se ide na kompromis no on više koristi lijevoj opciji koja će i dalje u nebo dizati antifašizam što s njime nema veze jer biti antifašist znači biti normalan čovjek. Ali preferiranje i davanje elitne etikete nekome tko se iza tog stava krije da bi bojkotirao demokraciju i slobodno izražavanje stvarno nema smisla . Demokratsko pravo izražavanja mora biti ograđeno jedino od pozivanje na nasilje što se također može gradirati ili osuđivati ali ne i kažnjavati drakonskim kaznama . Dovoljno bi bilo ljude koji pozivaju na nasilje udaljiti iz politike i onemogućiti im pristup javnom govoru . Za mene ne postoji sud koji bi bio mjerodavan čitati tuđe misli pa tako smatram da demokracija mora biti sloboda govora i to argumentiranog govora . Zakoni civiliziranog svijeta već imaju razrađene sustave sprečavanja ekstremizma no nije dobro kopirati tuđe modele jer recimo Francuska ne priznaje manjine pa njezini zakoni ne bi bili primjenjivi za Hrvatsku .Nama je potrebno samo minimalno obeshrabriti ekstremne ljevičare i desne manjinske ekstremiste i to bi automatski smanjilo tenzije.

VL
M3
Miške 3
06:43 06.10.2017.

Oprostite mi, ali ja tom akademiku ne vjerujem ništa. Djeluje kao običan poltron i ulizica.

VL
CI
cinbenik
06:43 06.10.2017.

Problem u Hrvata,sto se u emigraciji uzgajala mrznja prema YU Titu i partizanima,dok sluzbene pokitike tih drzava su uredno postivale i velicale Tita i davali mu najveca odlicja i pocasti....E sada kad imamo AVNOJ samostalnu Hrvatsku,potrebno je nametnuti Hrvatima emigrantku mrznju=crkva ,prema SRH i nametnuti da je emigracija i mrznja,stvirila danasnju AVNOJ Hrvatsku. Bas juce u FAZ,,pominju Nijemci Barisice kao teroriste,a povjerenstvo ima zadatak da ih istalira kao Heroje,Busice takodje. To je prvi put da nam objave sta Nijemci misle o NDHa nostalgiji.... E sad bi i Nijemci morati postovati rad povjerenstva i reci da su bili u zabludi sa Titom,ili ce prditi na naputje HDZe povjerenstva,pokazat ce vrijeme,a ja sam uvjeren da Nijemci jako dobro poznaju i postivaju povjest koju su ih naucili.Kako ce nasi lazni domoljubi,kada odu u druge republike hodati po Titinim trgovima i partizanskim ulicama,kao i u Istri,ni na njih nece utjecati rad povjerenstva,pa kome obda sluzi to povjerenstvo...

VL
CI
cinbenik
06:30 06.10.2017.

Nepostoji niti u jednoj zamlji nesto slicno,povjerenstvo za sukob HDZea sa povjescu Hrvata,a kamoli da postoje slicne zemlje kao sto je bila Yu....Povjerenstvo je ideja laznih domoljuba i crkve,uokvirene u HDZe,koje i radi po njihovim smjernicama,a ne na povjesnim cinjenicama......Bez povjerenstva bi se svi Hrvati slozili da se ponasamo kao i Njemacka,koja cijeni pobjednike nad nacizmon,ali nepase crkvi i laznim domoljubima.......Ponovo se pogoduje i izmislja,kako bi se pogodovalo laznim domoljubima. Zasto se HDaze povjerenstvo nesastane sa povjerenstvima drugih YU republika,pa nemoze jer nigdje drugo nepostoji,a bili ista drzava,Tito bio svima presednik,a samo ga HDZe lazno domoljubni Hrvati razapinju.....Ili je citav svihet u krivu,ili je HDZe lazno domoljublje jedino u pravu....Velika je vjerovatnoca da ce i ovo HDZe povjerenatvo Hrvatima napraviti stetu,pokusavajuci ispeglati NDHa nostalgiju,a nastetiti Titu......Istra je tu apsolutno u pravu,nezele vjecito da ispastaju zbog prepravljanja povjesti na HDZe nacin,a jedini su koji Hrane Hrvatsku i pune proracun.. Izgleda da ce povjerenstvo stvoriti novu Kataloniju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.