Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARBITRAŽNI SUD
Povratak na članak

HDZ: Treba razmotriti mogući prestanak ili suspenziju primjene ugovora

"Mogućim protupravnim djelovanjem člana Arbitražnog suda, ali i slovenske strane nepopravljivo je narušen te u potpunosti doveden u pitanje i arbitražni postupak u cijelosti"

Komentari 22

Avatar possibilis
possibilis
16:36 22.07.2015.

ne da Vesna. U Delu pise da postoji mogucnost nove arbitraze. Ako se sjetimo - arbitraza nam je nametnuta kao izuzetno nepovoljno rjesenje za vrijeme ucjena i pristupnih pregovora. Ako poslusate danasnju izjavu nase tzv ministrice vanjskih poslova cut cete niz zlocudnih konstrukcija i pokusaja relativiziranja problema. Od "odvojenih problema suda i slovenske strane" (jer komunikacija nije valjda ukljucivala clanove arbitraznog suda) ili ogradjivanja od temeljitog istrazivanja autenticnosti snimke. Tu navodno hrvatska ima "ogranicene mehanizme". Ovo je vec drugi put da imamo crno na bijelo rjesenje ovog goruceg problema ali Vesna, po ne znam koji put, maliciozno zaustavlja svaki potez koji bi nam mogao koristiti. Ako dodje do druge arbitraze- mozda ce biti jos gora. Izgleda da je Medjunarodni sud u Hamburgu predobar za nas. Tamo bi cak mogli dobiti spor. O protjerivanju i gazenju dr Rudolfa da ne pricam.

VL
DU
Deleted user
16:42 22.07.2015.

Naši se čudom ne mogu načuditi, a još je Rupel, u jednoj whiskey omami, tamo daleke godine 2007. najavio da "arbitre bomo najedli, napili in €€€€€€, šele potem bodo Hrvati ugotovili kje bo potekala mejna črta". I bi baš takoo odnosno ovo je idealna prigoda da HR stornira cijeli postupak arbitraže i da in futuro čvrsto inzistira na ICJ u Den Haagu kao jedinoj pravosudnoj adresi gdje pristaje rješavati spor oko granice.

VL
SA
samograd
16:26 22.07.2015.

Podsjetimo, godine 2001. su premijeri Ivica Račan (SDP) i Janez Drnovšek usuglasili sporazum prema kojem bi skoro 80% Piranskog zaljeva pripalo Sloveniji čime bi ona dobila pristup međunarodnim vodama a Hrvatska bi zadržala morsku granicu sa Italijom. tako da se zna!

VL
SA
samograd
16:46 22.07.2015.

podsjetimo ,ivica račan i njegova vlada je prepustila nadležnost haškog suda nad operacijama " bljesak " i " oluja".mesić i račan su dijelili državne tajne tko je god tražio ,mesić je svjedočio protiv naših generala u hagu,o hrvatima iz bih nitko više i ne govori kao da su stranci . sjetimo se riječi mesića i podvala kako dnevno u hercegvoinu ide milijun maraka,onda je dikobraz govorio " kako ne treba ljudima davti ribu nego ih naučiti kako da je love " . izdaje pre dugo traju i sve dolazi na naplatu , 15 godina rastaknja državnosti i gospodarstva ima svoju cijenu .da nismo imali za premijera nekoga koji voli tita i onoga tko je govorio da je hrvatska "slučajna država" možda bi bilo bolje , o vesni pusić ne treba govoriti ona je zloćudni tumor .sve su radili da ruše hrvatsko gospodarstvo da bi bili primorani na odnose u regionu to im je bio cilj i zadatak ,da nas približe srbiji .

VL
VA
vadis
19:07 22.07.2015.

Jadranka Kosor i HDZ su najvise krivi, oni su potpisali sporazum o arbitrazi sa Slovenijom.

VL
VA
vadis
19:04 22.07.2015.

Vesna Pusic je minister u Vladi RH. Nazivati je izdajnicom je zalosno. A sto ocekivati od uzarenih "domoljuba" (citaj HDZ) koji se lupaju u hrvatska prsa a sto god vise mogu pokrasti oni kradu ili su pokrali. Sanader, Vidosevic, Kalmeta, Cobankovic, Pasalic, Buljubasic, Livakovic, Barisic, Fiolic, ovo su samo neki od "velikih" domoljuba. Brkic falcifikator diplome, Kalmeta radio za Udbu. Zalosno!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
16:27 22.07.2015.

dječače nemirni, sanader nije pristajao na ovakva rješenja, hdz nije niti jednim potpisom, ni razgovorom, navodio na ovakve stvari, a najmanje je bio sklon abitraži. sanader je prema svojim riječima prisiljen bio na ostavku baš zbog pritisaka velikih sila uu vezi piranskog zaljeva, tj savudrijske vale. račan, tj. sdp, je parafiranjem sporazuma sa drnovšekom zabio nož u leđa, nama. a današnja vlast, opet sdp, (treba li se čuditi?) ne radi ništa u našu korist. ako rade, molim link.

VL
Avatar Getrib
Getrib
17:01 23.07.2015.

Umjesto da šute i traže najpovoljnije rješenje opet obmanjuju javnost predlaganjem suspenzije i raskid ugovora o Arbitraži i pritom zaboravljaju da se radi o međunarodnom sporazumu kojeg je teško raskinuti zbog protuzakonito pribavljenih dokaza.

VL
VA
vadis
18:59 22.07.2015.

VL nista ne pise o Grabar-Kitarovic u Izraelu s pravom kritizira Ustase i hvali svoga djeda partizana? Ovo s ovom temom nema nista, ali se vidi sva manipulacija novena u Hrvatskoj, posebice VL. Zalosno!!

VL
KP
karlo.petrik
18:29 22.07.2015.

Sad se pravite da niste znali, naivo previse naivni da bi vam se moglo vjerovati.

VL
GI
gismund
17:41 22.07.2015.

bravo HDZ! sad hitno treba 1. otkazati ovu arbitražu i povući naše predstavnike jer je cijeli postupak kompromitiran! 2. dogovoriti sa slovenijom novu arbitražu i to samo u hamburgu ili ako to odbiju naša policija treba odmah preuzeti kontrolu do pola savudrijske vale!

VL
Avatar Getrib
Getrib
16:45 22.07.2015.

Treba se brzo dogovoriti da naprave spisak krivaca od Račana do mrzitelja Hrvatske, iako je to zakuhao HDZ sa svojom tadašnjom predsjednicom.

VL
NM
nemirno more
16:22 22.07.2015.

Javlja se HDZ. Tko je tu:LUD,ZBUNJEN,(NE)NORMALAN? Oni koji su lobirali i izglasali rjesenje arbitraze granicnog spora pred Sudom,sad opet pametuju. Nikad zadovoljni,uvijek antiprotivni. A sporazum dva pokojna Premijera je bio prihvatljiv,samo "domoljubi" su uvijek protiv logike. A presuda Suda jeda je konacna,nema zalbe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.