Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dramatičan apel vladajućima
Povratak na članak

EU nije u pravu, pravna je sigurnost u RH ugrožena

Zakonodavna brzopletost i nestručnost jedan je od glavnih generatora krize pravnog sustava pa i značajnih financijskih gubitaka na svim razinama

Komentari 17

DU
Deleted user
12:35 09.06.2014.

Kod nas pravna sigurnost nije ugrozena kad nikada nije ni postojala

VL
Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
12:06 09.06.2014.

Konačno....dugo im je trebalo, ali ipak su se pokrenuli ....

VL
BU
bubimima
13:30 09.06.2014.

U kritici pravosuđa nije spomenut jedan od glavnih poblema - tzv. neovisno sudstvo. Ta manta se koristi da sudovi budu prave svete krave i da nitko sa strane ne može dati primjedbu na njihov rad. A s druge strane očito je da su naši sudovi umreženi u kojekakve interesne i korupcijeske mreže. Toliko o njihoovoj neovisnosti!

VL
DJ
djordje
12:11 09.06.2014.

I te kako osjetio sam i još sada trpim posljedice na svojoj koži.....

VL
Ivan Štorga
13:37 09.06.2014.

Neka Akademija postavi temelje na kojima će se izgrađivati pravna sigurnost građana RH i to "običnih građana", jer od nastanka RH nismo je osjetili.

VL
Ivan Štorga
13:29 09.06.2014.

Pravna sigurnost u RH nije ugrožena, jer je nikada nismo niti imali! Na Akade

VL
NO
nonasur
14:13 09.06.2014.

Bravo! Pravna sigurnost je prvi korak ka boljem životu u RH, a bez toga nema ni ozbiljnog gospodarskog rasta. Svaka čast, potez na mjestu!

VL
OB
Objektivno...
15:50 09.06.2014.

Može li mi netko pametan reći što učiniti i kome prijaviti i kakva se posljedica može očekivati kada... isprika na eksplicitnom glagolu... predsjednik suda ili sudac - lažu? Ne u presudi ili rješenju nego u nekom službenom dopisu sa šahovnicom i okruglim pečatom... Npr. da je danas petak. I onda opet pitaš koji je dan i on ti opet napiše petak... pa pitaš pismeno i treći puta a on ti već pomalo nervozan napiše - petak. Jer ako napiše istinu da je ponedjeljak, onda će se zatvoriti mozaik i bit će i retardiranom jasno da se radi o konkretnom pravosudnom kriminalu gdje je odigrana "igra"... Čekam odgovor...

VL
CH
chemica
12:24 09.06.2014.

Da li je moguće da zato što je službenica u ministarstvu bolesna, trpi posao vrijedan nekoliko desetaka milijuna kuna? Potreban je samo njezin potpis na rješenje o dozvoli zapošljavanja glavnog inženjera, a pošto se pokraj tih tisuća i tisuća uhljebljenika ne uspijeva pronaći barem jedan koji bi to bio u stanju učiniti umjesto nje, cijela stvar čeka već dva mjeseca. Kao poseban kuriozitet, zbunjujuće je da se radi o privatnoj firmi koja mora tražiti dozvolu za zapošljavanje od države. Kome je to normalno...Valjda samo tima u Briselu koji "ovo" hvale. Mene pak ista ta banda, ali ona "Bandićeva", uvjerava da upravni postupak koji traje šesnaest godina mora "još malo" pričekati jer je jedna službenica također bolesna, a pošto njih ionako ima "premalo"...Upravni postupci po zakonu smiju trajati maksimalno 60 dana, ne 60 godina, ili dok se nekakve službenice ne vrate s bolovanja. To je uistinu moguće samo u ovakvoj Hrvatskoj. Možda da podignem upravnu tužbu na sudu ili da bolje pošaljem "požurnicu" u Brisel? Kada su već dozvolili da "ovo" uđe u EU...

VL
SS
sokac sa drave
14:43 09.06.2014.

Evo demokrati zapadnog tipa,sto se bunite pa nije ovo komunizam,imate to sto ste birali.Samo polako ovo je samo pocetak.Sada su se uvukli u dvoriste da ti kazu,rusi svinjac i kokosinjac nisi platio dozvolu sa projektantom.Pod kozu ce nam se uvuci,kazu krastavci nevaljaju previse su krivi moraju biti malo ravniji.Sutra dolaze klijeti u vinogradima i sto je vise od dva puta dva metra deklarirati ce se kao kuca ,pa slijedi legalizacija,pa plati ovo ,ono,ovi su nezasitni unistavaju sve pod motom reda mora biti.Strasno su kreativni u nacinu izmisljanja kako pljackati svoj narod.

VL
MA
MarMara
14:53 09.06.2014.

Dok takozvana ili tako zvane drzave vrse stopu zaposljavanja po nekim svojim propisima, a umanjuju socijalna i umirovjenicka prava koja Jos postoje u zakonodavstvu Europskih drzava ova Hrvatsks vlada sa Svribima i Milanovicem ocito nezna gdje da pocne. Nadam sese da cemo ih ubrzo poslat na krematorij za vjieke vvjekova amen!

VL
MA
MarMara
14:53 09.06.2014.

Dok takozvana ili tako zvane drzave vrse stopu zaposljavanja po nekim svojim propisima, a umanjuju socijalna i umirovjenicka prava koja Jos postoje u zakonodavstvu Europskih drzava ova Hrvatsks vlada sa Svribima i Milanovicem ocito nezna gdje da pocne. Nadam sese da cemo ih ubrzo poslat na krematorij za vjieke vvjekova amen!

VL
BE
berija
20:49 09.06.2014.

Nemoguće. Nisu u pravu. Jedan od formativnih faktora hrvatske pravne stečevine je i sadašnji predsjednik prof. dr. sci. Ivo Josipović, koji je bio profesor na pravnom kultetu i koji je generacijama pravnika usadio novu pravednost. Ovi desničari, dakle, lažu.

VL
Avatar lapolapo
lapolapo
14:49 09.06.2014.

Akademije pravnih znanosti Hrvatske, trebalo bi značajno utjecati na razvitak hrvatske pravne znanosti i doprinijeti boljoj informiranosti sva tri dijela državne vlasti u Republici Hrvatskoj,te značajnije doprinositi iskorjenjivanju korupcije u pravosudju.

VL
SO
soovls
14:01 09.06.2014.

Kod nas je najveći problem nestručnost pojednih sudaca i ne kažnjavanje istih. Osobnih i vrlo bolnih iskustava imam u postupku u kojem gubim spor jer mi presuđuje sutkinja koja je do tada radila kao odvjetnica suprotne strane. Naravno, presuda se ruši ali ona prolazi bez kazne. Ili, imam presudu koja je napisana suprotno sama sebi. U zaključak presude je potpuno suprotan opisu presude. I nikome ništa. Ili, imam presudu u kojoj jedan sudac presuđuje a potom, drugi sudac na osnovi istih spisa, nakon povratka spisa sa ŽS, presuđuje potpuno suprotno. Dakle, sudci presuđuju i nitko od njih ne odgovara za svoju presudu i ako su u sukobu i slične nebodopštine. Dok se pojedinim sudcima tolerira da rade bez etike, nema tu pravne sigurnosti a ni pravde.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.