Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVIRANJA U CRNOJ GORI
Povratak na članak

Đukanoviću podjele trebaju zbog izbora, kao i njegovu prijatelju Vučiću

SPC u Crnoj Gori godinama je institucija koja je u vrhu po povjerenju građana i to znatno ispred vlade, Skupštine, predsjednika, političkih partija

Komentari 67

Avatar nisam..robot
nisam..robot
09:06 20.01.2020.

Autor zeli propagirati neko razumjevanje za SPC kao neku kolateralnu zrtvu. Ne! SPC jeaktivni uzurpator i politicki agitator. Odnosno vjerska grana agresivnog velikosrbskoga projekta. No parasan! Ne smije biti razumjevanja za agresore!

VL
RP
rpzagreb
17:24 19.01.2020.

A kod nas kao političari ne rade podjele i time ne manipuliraju masama. Isti primitivni model i ista šema.

VL
CR
creedence1954
19:13 19.01.2020.

Sudeci po ovom cudnom clanku, mozda je ovo srbijansko izdanje Vecernjeg lista?! Novinar, ako je to novinar, je ocito velikosrpski orijentiran, pise nebuloze u smislu "srbi svi i svuda...". Velikosrpstvo je zapravo fasizam, dokazano u cijelom XX. st. na okupaciji Makedonije 1912.,Vojvodine i Crne Gore 1918. ali i razbojnickim ponasanjem prema svim drugim nacijama u Kraljevini SHS i kasnije, sve do intervencije NATO-a, kad je njihov divljacki pir zaustavljen. Na zalost, kako vidimo u njihovom stavu prema Crnoj Gori i Crnogorskoj PC, ne i okoncan! Ovaj Vecernjakov ubaceni velikosrpski novinarski agent bi sigurno nasao opravdanja i za velikosrpsku agresiju, i za pokolje u Srebrenici ili Ovcari, da Kosovske Albance ne spominjemo! Zapravo, nadtavio bi lagati, kao kad u clanku bezrazlozno kritizira izjavu Zorana Milanovica. Pitanje urednistvu: trebamo li u Hrvatskoj, u Vecernjem, novinare petokolonase ???

VL
TT
tTony
06:29 20.01.2020.

Cirnogorci u na pravom putu koliko gog se to nekima ne svidjalo , nekad se to u povisti zvala crvena hrvatska .Dvatestak crkava jos ima dva otara prvoslavni crnogorski i katolicki .

VL
TR
trpimirprvi
19:32 19.01.2020.

Podrška Crnogorsko pravoslavnoj crkvi! Dosta širenja četništva Srpske pravoslavne crkve.

VL
DU
Deleted user
22:46 19.01.2020.

Cijeli taj sistem nacionalnih crkvi je nakaradan. Zar to znači da se u srpskoj crkvi Bogu mogu moliti samo Srbi a Ruskoj Rusi itd. Crkva je prije svega zajednica vjernika i treba biti organizirana po teritorijalnom a ne nacionalnom ključu. Bez obzira na sve gluposti katolika i protestanata njihova teritorijalna organizacija je puno prirodnija zato jer djeluju na univerzalnim a ne nacionalnom načelima.

VL
GR
gragakarlovac
15:35 19.01.2020.

Ovaj naslov kao da nije slučaj i u Hrvatskoj?

VL
MI
mickxyz
20:35 29.02.2020.

Odlicna analiza stanja u Crnoj Gori, odmerena i nepristrasna... citam VL na netu godinama i mogu da potvrdim da su jedan od najumerenijih i najboljih dnevnih listova na podrucju bivse drzave... svaka cast VL

VL
TE
TEUTA
17:12 19.01.2020.

Srbi, koji su na celu sa Milosevicem, srusili Jugoslaviju, sada hoce da ruse maticne drzave gdje zive: BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo. E to ne moze. Htjeli ste Srboslaviju a sada imate Srbiju. Ostavite nas na miru.

VL
Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
17:55 19.01.2020.

Ne možemo nikako ovu dvojicu trpati u isti koš naime, Crna Gora se ispričala za ratna stradanja i nadoknađuje počinjenu ratnu štetu dok Vučić negira bilo kakvo sudjelovanje Srbije u ratu na hrvatskom teritoriju što više - smatra ju odgovornom

VL
HO
homophob
20:06 19.01.2020.

Rjesenje nezdrave situacije je vrlo jednostavno! Tretira se kao gangrenozna noga: odlucno i britko! Pravoslavna Crkva ima jedinstvenu liturgiju i vjerovanje! Da li itko moze kazati da se Srbi pravoslavci mole Bogu drudacije nego Crnogorci pravoslavci? Prema tome rijec "Srpska" u opisu neke pravoslavne crkve u Crnoj Gori izbrisati permanentno. Svecenicima dati opciju ili prekinuti sve veze sa Srbijom i hijerarhijom tamo i ih zamoliti da prestanu s protudrzavnim subverzivnim djelovanjem ili im dati prijevoz do granice s Srbijom ali prije toga ih o drzavnom trosku ugostiti u nekoj robijasnici. Gradanstvo koje se dade zavesti protudrzavnim djelovanjem iz neprijateljske zemlje poslati na specijalizaciju u tu zemlju dozivotno. Imovina stranaca u Crnoj Gori oporezovati tri puta vise nego poreze gradanima (takosu radili i Turci u cijelom osmanskom carstvu). Onima koji rovare protiv nacije imovinu noduzeti u korist nacije a poslije oduzeg robijanja ih protjerati. SPC je izvor pomutnje na Balkanu i svuda izvan Srbije djeluje protin naroda i drzave domacina sireci velikosrpske planove.

VL
DU
Deleted user
16:11 19.01.2020.

Sve je rečeno u naslovu. Obadvojici se pokazuje isti broj na mobitelu i naziv "gazda".

VL
DU
Deleted user
15:43 19.01.2020.

Svetosavska crkva je remetilački faktor u Hr, BiH, CG i SM. I to je jedina istina. To je institucija koje ne priznaje spomenute države. To je institucija koja odriče pravo pravoslavcima nesrbima na vjerski i nacionalni identitet, često potpomognuto sluganskim vlastima iz tih istih država.

VL
MP
Mr.Perfect
03:11 21.01.2020.

Bliži se dan kada će Crnogorska pravoslavna crkva dobiti nazad preko 650 otetih objekata i prirodno je da SPC nestane iz svih zemalja osim Srbije. Podrška Hrvatima da Hrvatska pravoslavna crkva dobije svoj zasluženi status, kao što je rekao naš mitropolit CPC Mihailo🇭🇷🇲🇪

VL
IN
ima_nešto
15:35 19.01.2020.

U Hrvatskoj je Kitarović pokušala sa "neprijateljima" izvana napraviti kandidaturu ali nije išlo. Hrvati su otišli dalje a da ona njen stožer i njeni savjetnici to nisu primjetili. Moglo se samo sa unutarnjim temama skupljati glasove.

VL
0
0
15:58 19.01.2020.

Đukanović je pokazao da ima muda za razliku od naših orjunaša, i uzeo ono što Crnoj Gori pripada.

VL
BA
bakulušić
16:52 19.01.2020.

Složna braća kuću grade a nesložna - dvije! Kad se braća podijele, neprihvatljivo je da jedan brat u kući drugoga zadrži sebi jednu sobu i kapelicu. Kad supružnici ulaze u brak, zna se što svatko unosi u brak a što je bračna stečevina. Pravoslavne crkve su nacionalne crkve i Crnogorci žele zadržati ono što su unijeli u "brak" a to je Crnogorska pravoslavna crkva i njezina materijalna dobra. Kakve to veze ima sa izborima?

VL
DU
Deleted user
00:14 20.01.2020.

Rekao bih da crnogorska pravoslavna crkva ne postoji. Postoji mitropolija crnogorsko-primorska, jer je, kako se vidi, Crna Gora geografska odrednica. Crna Gora se zove tim imenom samo zato jer je Srbija vec uzela za sebe taj naziv (a sto se, u slucaju Srbalja, pokazalo kao pogresno). Da ga je uzela nakon I svj rata, malo bi drugacije mapa izgledala. No, sve to na stranu, jedini put do stabilnosti ovdje je Jugoslavija, ili neki njen derivat. Mozda moze i drugi nacin, koji neki, vidim i prizivaju ovdje, a vec je definiran kao "uklanjanje remetilackog faktora". Samo taj drugi nacin koshta....

VL
TE
TEUTA
17:01 19.01.2020.

To svatko zna. Opzicija i SPC u Crnu Goru nisu protiv Dukanovica. Prave opozicije nama. Opozicija i SPC su protiv drzava Crne Gore.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.