Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAITI
Povratak na članak

Država koja nestaje: Glavni grad jedan je veliki slam, a bogataši žive u ograđenim četvrtima

U Dominikanskoj Republici odvraćali su nas od puta u susjedni Haiti jer “ondje je opasno, vladaju bande i nema se što vidjeti”. Otišli smo i, čim smo stigli, u zraku osjetili očaj i siromaštvo

Komentari 12

ST
Startrack
01:08 26.07.2021.

Madison Grant je upravo Haiti jos prije sto godina opisao kao zemlju gdje su zakoni eugenike na djelu. Kako prije sto godina tako danas. Haiti je najsiromasnija zemlja zapadne hemisvere i slucajno istovremeno zemlja sa najvise crnaca u procentu stanovnistva.

VL
Avatar Domobran
Domobran
00:51 26.07.2021.

99% Black. Pitam se pitam zašto je to tako...

VL
Avatar Noldor
Noldor
00:52 26.07.2021.

Crno pr. Smeđe. Bolje je smeđe.

VL
XA
xaron
17:26 26.07.2021.

Država koja nestaje je potpuno pogrešan naslov. Realnost je da je to država koja raste ( po broju stanovnika ), za razliku od država EU koje se smanjuju - nestaju, glede broja stanovništva.

VL
Avatar kuka
kuka
01:14 26.07.2021.

decki,ni to nis kad si pogledas nas Agram. svaki kontejner je detaljno pretrazen. idem neku vecer doma,izadjem iz devetke na Tresnji,gledam,neki frajer drzi klinca za noge,malom bulja u kontejneru ,ruje klinjo kaj ima nutra

VL
SI
sisavac
11:27 26.07.2021.

a američki milijarderi sigurno žive skupa sa beskućnicima, rasuti diljem grada... ne žive oni u rezidencijalnim četvrtima, sa svojim osiguranjem, rampama, kao neki, a.. sve je to isto, samo jednima se predbacuje, a druge prikazuje ko nešto veliko. kome paše takva situacija na haitiju? tko vuče glavne konce na karibima? pa onda okrenite se prema njima, i njih pitajte zašto je to tako. zašto se sa proglašenjem predsjednika čekalo mjesecima, dok tamo neki 'činovnik' iz dc-a nije rekao da je taj i taj prihvatljiv..? problem haitija je problem svih naroda sa kariba. žive na prekrasnom dijelu planeta, doduše sa povremenim vremenskim nepogodama. al žive u siromaštvu, jer su potomci robova iz afrike, koje je veliki bijeli gospodar dovlačio da mu rade, badava. generacije su stasale kao robovi. njima i dalje, nažalost, treba netko da ih vodi, usmjerava. a vidimo da su ih zadnjih 50-70 godina vodili oni isti koji su ih porobljavali.

VL
CJ
cjepljeni
00:30 26.07.2021.

Citajuci samo naslov, covjek pomisli da se radi o Hrvatskoj

VL
Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
00:34 26.07.2021.

Tako vele i sve europejci koji se odu kupati na jadranski balkan. Otišli smo i, čim smo stigli, u zraku osjetili lijepa priroda ali ljudski očaj i siromaštvo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.