Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretjeran izlov
Povratak na članak

Do 2048. riba bi mogla potpuno nestati iz mora

Na neslavne brojke o prelovu ribe odgovoreno je i vodičem “Priče iza vašeg tanjura”, neobičnim receptima i raznim zanimljivostima o ribama

Komentari 3

SO
Somelier
10:00 19.10.2016.

Hraniš svinje ili krave nekoliko mjeseci. Ustaješ rano a liježeš kasno kako bi ih hranio i ispod njih čistio. Na kraju ne možeš ih prodati ili dobiješ 11 kuna po kg. Poticaj nikakav ako nemaš zemlje bez obzira obrađuješ je ili ne. U EU dobiješ poticaj na proizvod a ne na količinu zemlje. Ribari dobiju poticaje, plavi dizel a vrte se samo oko otoka gdje su svu ribu izlovili. Niti jedan ne krene na otvoreno ili u ZERP jer mu je duboko i daleko. Baci mrežu izvuće od 100 kg do tone ribe i proda je od 70 do 90 kuna po kg. Mislim si, treba mrižu baciti. Nije to lako kao hraniti stoku mjesecima. Za utjehu, ne će nestati ribe na otvorenome moru do 2048 godine jer tamo naši ribari ne zalaze.

VL
EU
eurobanana
10:25 19.10.2016.

Hihihihihihihi....pa cini mi se da je u nas riba vise nego prepolovljena...hihihihi kad prodaju ribu u restoranu na moru od 350-400 kuna po kili pecene ribe (ziva se vaze a pecene nema niti 800 grama).....hihihihi..nestaje ribe a cijena raste godisnje..hihihihihi

VL
LU
luftbrenzer
10:52 19.10.2016.

Pretjerani izlov riba , potican nežajažljivom lakomošću ribolovnog lobija, konačno dolazi na naplatu. Do nedavno su bezumnim izlovom, umjesto da su smanjili izlovne kvote, viškove ulova prerađivali u riblje brašno, namijenjeno hranidbi stoke, uglavnom svinja. Sada neka proizvode GMO riberibe ili neka ih uvoze iz otrovanih kineskih jezera.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.