Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori sa sindikatima
Povratak na članak

Divjak najavila dodatnih 400 milijuna kuna za povećanje plaća

Gotovo 500 ravnatelja osnovnih škola pozvala je da se pripreme i razmisle hoće li se prijaviti na javni poziv za pilot projekt kurikularne reforme koji će biti objavljen u iduća dva ili tri mjeseca.

Komentari 3

ST
stefj
16:31 23.10.2017.

Eh, opet kvantiteta, a ne kvaliteta... Ovako sa stalnim povećanjem broj učitelja, djeci se samo povećava satnica, a sve manje znaju. Ako je to reforma školstva, hvala... Umjesto da naprave valorizaciju učitelja i riješe se određenog broja loših, nestručnih i psihopata, opet ide sve po starom... Zapravo još i gore, jer ide Budak-Jokićeva anti-STEM reforma... A i Divjak isto - ne znam od kuda uopće ideja da je uvođenje računala u školu STEM reforma... Dajte malo ozbiljnosti i struke, manje politike i populizma. Uvedite valorizaciju učitelja, uvedite vaučere i izjednačite privatne škole s državnim, uvedite bonuse i maluse za kvalitetu rada i sve će se brzo riješiti.

VL
FE
fefellerunt
00:20 24.10.2017.

Ohh jadnici , za 1 sat efektivnog rada dnevno oni trebaju motivaciju jer im prosječn aplaća nije dobvoljna, ipak su on i VSS kadar koji treba d aživi od tuđeg rada (naravno ne svi) , a koliko nam je kvalitetan kadar u obrazovanju pa i znanosti vidi se po broju odlikaša, po rejtingu sveučilišta , po rezultatima s anatjecanja itd itd. U krajnjem slučaju vidi se i po našem menadžmentu u tvrtkama kojih nigdje nema . Nikto ne spominje smanjenje broja zaposlenih s obzirom na pad broja učenika , je rneće s evaljda dozvoliti da beskorisni VSS kadar ide van raditi ( baš su tražene diplome pedagoškog i filozofskog fakulteta vani)

VL
HH
hrvoje.horvatinic
00:00 24.10.2017.

Ma o čemu ovi pričaju, pa Hrvatska je odavno u Cernu, tj. neki fakulteti npr. splitski FESB, Puljak je tamo surađivao, imamo znanstvenike iz Hrvatske kao što su Brigljević, Daniel Denegri, kao Hrvatska će sada "ući" u Cern :-). Nadalje, svaka čast za 400 mil kn, ali to je sića de facto, što je to na koliko vremena, na godinu dana, to je 33 mil kn mjesečno, na eventualno do 500 kn po osobi mjesečno u sustavu, ajde ok, nije loše.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.