Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJEST HRVATA
Povratak na članak

Dinastija koja je nositelj hrvatskog identiteta javlja se najranije s Mislavom u 9. stoljeću

Borna se ne spominje kao Hrvat, to je postao tek naknadnom interpretacijom koju je zabilježio Konstantin, zaključuje Neven Budak.

Komentari 65

MI
misho32
22:41 18.06.2018.

taj Budak je običan podli negator hrvatske povijesti.On negira svu našu povijest pa tako tvrdi da i kralj Tomislav nije povijesna ličnost . Napisao je scenarij za seriju koju je HTV emitirao pod nazivom "Hrvatski kraljevi" a službeni naslov te te serije je bio "Dux croatorum "i u kojoj su ti naš, ne kaljevi već knezovi svijetu prikazani kao drumski razbojnici. Opčenito ta naša Budakova službena historiografija falsificira odnosno negira 300 godina hrvatske državnosti.Pravu hrvatsku povijest je napisao Dominik Mandić i Anton Zaharija.Svaka ovakva nova objava ovakve prirode , služi da smete Hrvate i da je uvjeri da i nemaju neku povijest . A pravi povijesni dokumenti svjedoče o slavnoj hrvatskoj povijesti.

VL
Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
20:45 18.06.2018.

Samo pucaj sa vestima, Srbi su iovako lhup narod, ne znaju ni sljadoled napravit. Treba da se zabavi zivncad koja ne ume da koristi nista osim traktora.

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
20:43 18.06.2018.

Gledajte nogomet, pustite slavne hrvatske kraljeve da pocivaju u miru. Imamo vjecnu Hrvatsku

VL
FR
franjo
20:59 18.06.2018.

Kako mi se čini da svi ti razni eksperti ništa o ničemu ne znaju ,ali se vidi da su Hrvati od samog početka njihova postojanja bili nesložni sve do dana današnjeg . Naravno samo je sloga trajala devedesetih i to par godina kad je sve ujedinio Tuđman i crne i crvene i kršćane i ateiste.

VL
MO
mobitel20
20:34 18.06.2018.

"Borna se ne spominje kao Hrvat ", kaze N. Budak... pa nastavlja " tako ga navodi tek Konstantin" , hahahahaha...Inace taj Konstantin je bas neki nevazan i neupuceni lik...Sto je on za jugofila i hrvatofoba Budaka !? Diletant obicni, tajj Konstantin, hehehe...Btw.u ono doba naravno da se nije ovako shvacalo hrvatstvo,talijanstvo,srpstvo, spanjolstvo itd...po "Budakovim kriterijima", malo tko bi iz svjetske povijesti mogao biti vezan za danasnje nacije. Zalosno je da samo ovakve politikante i perfidne zagadure pustate da jednostrano "tumace" povijest. Uvijek pitajte za "drugo misljenje", zlatno je pravilo.

VL
DI
Diesel
21:23 18.06.2018.

Hahaha,...ovi nasi "povjesnicari" su mi stvarno fora. Sto ih vise citam sve mi je smjesnije i smjesnije.

VL
DH
dalibor.hren
21:02 18.06.2018.

Bubak ostaje budak! Znači, povijest koju smo učili ne valja jer je budak svjedok

VL
CH
chanchir
06:33 19.06.2018.

od starog i postenog naroda Hrvatskog ostali samo ulizice,izdajice,uhljebi,lopovi.sve na likare potrosili

VL
SV
stjepan v.
01:25 19.06.2018.

jadni smo mi kada nam historiju pisu lazovi iz beograda.

VL
DR
Drugar
21:04 18.06.2018.

Koliko sam shvatio Borna se okrenuo prema Francima, klasican konvertit, i dobio naravno titule,zasluge...

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:33 18.06.2018.

Dok autobusi odvoze Borne, Ljudevite, Katarine i Jelene Hrvati jos vode bitke is stoljeca sedmog.

VL
Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
00:39 19.06.2018.

U nasoj povjesti imamo vise kraljeva nego francuzi, samo sto su njihovi svi bili priznati od papa a nasi su uglavnom dijelo nagadjanja. Nacionalizam se gradi na legendama.

VL
ST
Stipan
21:49 18.06.2018.

I sve se piše i ide na to da su Hrvati i Srbi jedan narod tj. Dva brata . Zato je i bilo bratstvo i jedinstvo i opet će biti jer oni ne mogu jedni bez drugih.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
22:42 18.06.2018.

Da čovjek ne povjeruje, kakve gluposti piše kvazi povjesničar Budak. Genetička istraživanja provedena po našem i svjetski poznatom genetičaru Primorcu ukazuju da Hrvati imaju zajedničke korjene sa amebama, tj. da su nastali dvodiobom, a to negdje u Indijskom oceanu. Otudaa su plivajući evoluirali u vodozemce, koji su izišli na obale Eufrata i daljom evolucijom postali prvi praljudi, kojí su stvorili Eden u ušću Eufrata i Tigrisa. Nakon toga su se selili prema Zapadu, šireći ljudski i Božji teritorij. Suma sumarum svi Europljani su potomci pra Hrvata, naravo sa izuzetkom istočnih remetilaca, koji su potomci Avara, Mongola, Huna i ostalih istočnjačkih divljih hordi. Treba li se stoga čuditi što su Hrvati kroz cijelu povjest čovječanstva bili miljenici Svevišnjeg, koji se zbog njih preimenovao u Hrvatskog Boga. Kada dodje do hrvatskog meltng pota sa Hrvatskim cvijećem iz bližeg (BiH) i daljeg okruženja (Levanti i prapostojbina Mezopotamija), izrodit će se pobjednička rasa Hrvata, koja će kao Alahovo najpravovjernije stado ovladati kako Europom tako i ostatkom svijeta. Nevjerujućim Tomama savjetujem da trebaju poživjeti i ovo proročanstvo doživjeti.

VL
DR
Drugar
20:36 18.06.2018.

Ah, znam te poznate ratove sa srpskom drzavom, pa mirenje, i opet ratovi, A hrvatska princeza udala se za brata srpskog vladara...Obilje je tih povijesnih medjuodnosa izmedju Srba i Hrvata, a pogotovo izmedju drzava, prosto vrvi sve.

VL
DU
Deleted user
21:05 18.06.2018.

Tko, dovraga, za to još mari?!?!

VL
TO
tomiii
21:10 18.06.2018.

Cinjenica je da Franki, koji se sirili na ovim prostorima u 8 stoljecu, uopce ne pominju Hrvate, vec samo Srbe. Npr kad su napali Ljudevita Posavskog (kog nit Franki, nit on sam ne pominju kao Hrvata) Franki pisu da se Ludevit Posavski sklonio kod "Srba u Dalmaciju", onda presao kod Borninog strica, koji ga ubio

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.