Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet priča za Dan žena
Povratak na članak

Nema muških poslova: žene rade što žele

Naše sugovornice iz ‘muških’ zanimanja pozivaju muškarce da krenu u suprotnom smjeru i okušaju se u ‘ženskim’ poslovima

Komentari 37

KA
kapunjohan
09:10 08.03.2018.

Ženske udruge u Hrvatskoj pričaju gluposti, naše žene uživaju punu ravnopravnost, sve im je otvoreno kao i muškarcima a od svake pojedine je ovisno što će doseći. Normalno postoje neke fiziološke razlike i životne uloge majka otac itd. Kako će rasporediti posao doma to ne može propisati ni jedan zakon to je stvar dogovora. Što se često ističe kao laž , ženske su u prosijeku manje plaćane ,istina ali to je odvisno od prosiječne vrednosti poslova koje rade to su obično lakši uredski poslovi, bančništvo, školstvo i mnogi drugi ,,čistiji,, poslovi. Kad vozi autobus ili je recimo veterinarka ili dr. opće prakse i sl. tu nema razlike. Osobno mislim da ne treba većati njihova prava na račun diskriminacije muške jednakosti što našr. forsira istambulska kovencija , po kojoj može muškarca istjerati iz kuće kad zaželi, pa neka on dokazuje kasnije nevinost. Ne tjerajte muškarce da se više ne žene.

VL
DU
Deleted user
09:21 08.03.2018.

Koja žena hoće i ima volju može raditi sve poslove koje rade i muškarci. Druga je stvar što se žensku djecu odvraća od tzv. muških poslova. Danas se veliki kamioni voze malim prstom jer je tehnologija toliko napredovala. Isto akoko i mnogi drugi poslovi. Npr. postavljanje vodovodnih instalacija. Radi se laganim plastičnim cijevima koje se jednostavnim postupkom zavarivanja postavljaju. Možda je problem u tome da se u takvim poslovima ne može istaći nova garderoba i šminka.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
09:43 08.03.2018.

feministicki clanak, sukladno kretanjima u svijetu. Dakle, zene mogu u vojsku ako zele, imaju ista prava i obaveze, zar ne? Hoce li u slucaju rata takodjer biti mobilizirane?

VL
DU
Deleted user
13:22 08.03.2018.

Kako nema? Sva sportska natjecanja od nacionalnih do svjetskih su podjeljena na muška i ženska. Zašto? Pa razlog je jednostavan i prirodan. Muško i žensko po konstituciji nisu jednaki. Npr. Najbolji ženski rezultat u nekoj sportskoj disciplini je u pravilulu lošiji od najgoreg muškog. I to je sasvim normalno. U nekim drugim stvarima žene su puno bolje. Npr. u odgoju djece. Ništa ne može zamjeniti dodir i miris majke za jedno maleno dijete. Itd.

VL
IL
ildefonsa
10:29 08.03.2018.

Ovi komentari su čestitka ženama Hrvatske na njihovom međunarodnom danu... Ovo stanje uma bi očekivala od, recimo, seljaka iz Šumadije koji za dobro jutro istuče ženu. Bravo muškarčine!!! Sad brzo još malo minusa da vam se potencija poveća!

VL
IL
ildefonsa
09:40 08.03.2018.

Upravo zbog ovakvim komentatora po kojima se "vrijednost" Hrvatica procjenjuje po natalitetu potrebno je potpisati konvenciju.

VL
IL
ildefonsa
09:40 08.03.2018.

Upravo zbog ovakvim komentatora po kojima se "vrijednost" Hrvatica procjenjuje po natalitetu potrebno je potpisati konvenciju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.