Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETAN VAM BOŽIĆ!
Povratak na članak

Zašto rođenje Isusa Krista zovemo Božićem?

Značenje riječi Božić kao mali Bog u kršćanstvu ima umilna značenja: blagi Bog, dobri Bog, bliski Bog - Bog dostupan i pristupačan čovjeku. Božić je dan kad je Svemogući Bog postao djetešce pa je Isus zato svenazočni i bliski Bog.

Komentari 13

Avatar unačelu
unačelu
09:53 25.12.2017.

Sretan Božić svima

VL
BA
barbika1
08:56 25.12.2017.

Hrvati i Hrvatice sirem Svijeta, sretan vam Bozic i porodjenje Isusovo

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
08:50 25.12.2017.

U božićnoj pjesmi: "Oj pastiri čudo novo" objašnjeno je sve.Druga je stvar u tome što prosti puk nije bio u stanju razumjeti da Isus Krist nije božji sin, već sam Bog, koji je u obliku novorođenog čovijeka došao među ljude.Crkva stoga dolazak Boga među ljude prikatuje kao rođenje božjeg sina.I tu nastaju sve ostale srkvene dogme.

VL
MU
mulag
08:57 26.12.2017.

moze i ŽIĆBO

VL
PR
pritiskovic
10:54 25.12.2017.

A zašto se naziva Nazerećanom a rođen u Betlehemu!?!? Hrpa toga dvojbena i nejasna, ali zato se 100 % zna i tvrdi da je lik bog (!?)

VL
Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
12:32 25.12.2017.

Zašto jbi Bog stvorio Isusa da bi se opet pretvorio u njega??? Bog je Big a Isus je Isus!!! Crkva to ljudima krivo tumači!!! Nedrże se Biblije!!!! Kao drugo nigdje u Bibliji piše da se slavi dan rođenja Isusa to ISUS nigdje ne spominje kamoli zahtjeva!!!Zato za mene Božić nema nikakvu Vrijednost!!To niti Big niti Sin Isus zahtjevaju!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.