Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sociologinja Rodik:
Povratak na članak

'Banke bi trebale zaustaviti otplatu svih kredita'

Vjerojatno je, kaže, da će banke sada “pomoći” manjem broju ljudi, a iza ugla se opet susresti s porastom nenaplativih kredita, kao što je bilo s francima. Upozorava da treba pomoći i podstanarima i beskućnicima koji nisu obuhvaćeni mjerama.

Komentari 6

DU
Deleted user
05:47 09.04.2020.

Predali smo svoju suverenost u tuđe ruke, tako da ne znam što se čudimo? Jedino HNB i Vlada su trebali nešto učiniti, a ne da banke same odlučuju što će. Naravno da neće ništa, a i to će (sitnu odgodu) naplatiti. Suverenost.

VL
BE
Beskucnik
03:05 09.04.2020.

Onda je svizac zamotao cokoladu ......Talijanske ,Francuske ;Austrijske ,Njemacke ,Ruske i Madzarske banke ce bit pred bankrotom u svojim drzavama , prije da ce ovrsit Hrvatsku da spase maticne banke u svojim drzava ili ce se Hrvatska zaduzit kod maticnihih banaka da spasava podruznice u Hrvatskoj , svojih banaka gotovo da nemamo

VL
HA
Hanok
02:26 09.04.2020.

Hrvatska prodala svoje banke prije 10+ godina. U ovakvoj krizi što slijedi, morat čemo se zadužiti 2x više nego države koji imaju svoje banke. Nije dobro.

VL
Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
23:11 08.04.2020.

'Banke bi trebale zaustaviti otplatu svih kredita'___Ma, najbolje da ih odma ukinu...

VL
KO
kopemife
06:49 09.04.2020.

Ljudima koji su izgubili posao zbog korone odgoditi beskamatno otplatu anuiteta dok posao ne krene. Pravnim kojim je zabranjen rad isto tako. One pravne i fizicke koje imaju smanjen prihod za postotak mjesecnog smanjenja smanjiti anuitet a ostatak beskamatno odgoditi. Ovo je jednostavno za provesti ali se nikad nece dogoditi jer drzava koja je duzna do grla ne moze ovako stati pred banke.

VL
DU
Deleted user
03:28 09.04.2020.

Ima tih novih umovanja po medijima gdje se iznose kojekakve ideje - ali na tuđi račun! To je novac koji nije njihov nego se oni produciraju u javnosti sa svojim egalitarnim idejama - kao neki dan onaj esdipi mladac koji bi privatnim osobama s velikim ušteđevinama u bankama izdao obveznice države RH, u zamjenu za štedni ulog. Kako da ne? Prema podacima Narodne banke RH, "vani" je blizu 150 mlrd kn u kreditima - oni koji su plasirali taj novac u vidu kreditnih linija su ti koji o njemu i odlučuju, oni odgovaraju vlasnicima dionica tih bankarskih grupacija, na jednoj strani i štedišama na drugoj strani. Nema tu mjesta za pametovanja onih koji vape za medijskim ego tripom. Čudi me da Aleksić i ovom prigodom nije iznio svoju standardnu mantru: Banke su znale! Tko je "pozobao" gotovinu s bankarskih šaltera, morat će vratiti - imam poznanika koji bi i da A bom ba padne, samo da ne moraju vraćati kreditne rate jer to je njima neizdrživo. A radosno su trljali ruke kad su im banke doznačile kreditni iznos na račun, mislili da su najpametniji na svijetu i učas riješili stan, auto itd.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.