Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Bajke o boljoj prošlosti začinjene besmislicama o pljačkaškoj pretvorbi i deindustrijalizaciji

Hipotezu o lošijem životu u Republici Hrvatskoj nego u Socijalističkoj RH pokušava se „dokazati“ podacima o kretanju BDP-a

Komentari 30

PH
Petarstijena-HR
12:03 07.09.2017.

Bog mu platio i vratio njemu i onima kojima je omogućio pljačkašku pretvorbu i privatizaciju-sve će to u lijekovima potrošit oni i njihova djeca, koliko ih je hrvatski narod prokleo puta...Balkanska bagra zbog toga su i započeli rat, sve je jučer objasnio špijun CIA, koliko su platili Tuđmanu, Mesiću, Karadžiću, jugo generalima da započmu rat i sruše uređenu državu....i po čijem nalogu izvana-prevarili ste hrvatski narod i opljačkali ga, o vama će pričati pokoljenja idućih 1000 god. kako ste pokrali vlastiti narod i izazvali nacionalizam, te započeli rad zbog pljačke...

VL
VI
Vito
14:36 07.09.2017.

Bajke o boljoj prošlosti začinjene besmislicama o pljačkaškoj pretvorbi i deindustrijalizaciji ::::::::::::::::::::::::::: Baš me zanima: na koji ste način došli do novca i otkupili zemljište na budućoj trasi ceste od Pelješkog mosta po Pelješcu??? _____ I na koji ste način došli do podataka koje se zemljište isplati kupiti prije izgradnje??? ______ Ah, da bili ste dio pljačakške organizacije - ministar financija u vladi organizacije pred sudom osuđene za pljačku Hrvatske. __ ::::: Wikipedija: i bio glavni pregovarač u svim najvećim privatizacijama. --- Škegro radi kao izvršni direktor u najvećoj hrvatskoj tvornici tekstila i odjeće "Varteks" --- STANJE DIONICA VART-R-1 -4,46 % Datum 06.09.2017. Cijena 16,05 kn :::::::

VL
VL
vladimir964
10:52 07.09.2017.

Kao i u svim bivšim socijalističkim državama, i u nas je bilo pljačke pri pretvorbi. No razotkrivanje toga bi bio posao policije, pravosuđa i PU - kada bi dakako radili svoj posao kako treba. A za sve ostalo iz člankaa genijani citat od Emme Hatrley: "otkada je čovječanstvo steklo sposobnost govora, odonda svi znaju kako je nekada bolje bilo nego danas..."

VL
DU
Deleted user
18:34 06.09.2017.

Smeće jedno ti si bio jedan od Kumova pljačkaške privatizacije!!! Koga ti majmune ubedjujes da je crno bijelo a da je noć dan? Zbog tebe i takvih sam MORAO otići u inozemstvo zajedno sa sada vec stotinama tisuća građana hrvatske! !!! Sada kada si nam sve objasnio sutra će mo svi krenuti nazad?!!!! Pokvareni nakazni idiote!!!

VL
DU
Deleted user
17:51 06.09.2017.

Ma kakvi, nije bilo pljačke u privatizaciji, danas imamo duplo više zaposlenih nego 1990., a danski, njemački, nizozemski autobusni kolodvori su puni mladih koji idu na rad u hrvatsku.

VL
VI
Vito
14:46 07.09.2017.

vladimir964: Kao i u svim bivšim socijalističkim državama, i u nas je bilo pljačke pri pretvorbi. No razotkrivanje toga bi bio posao policije, pravosuđa i PU ---- zlatan456: kada bi dakako radili svoj posao kako treba. Ako želite bolje, potruditete se prisiliti ljude da poštuju zakone. Ako to ne možete, bar prestanite jadikovati i tražiti krivca negdje drugdje, a ne u vama. :::::::: Vas se dvojca odlično dopunjujete ______ Jedan i drugi ste "rekli sve" ---- kako možemo tražiti da netko poštuje zakone, kad ovdje spomenuti ne poštuju zakone, a što im je posao - da policija i sudstvo radi svoj posao ne bi bilo pljačkaša tipa ovog ministra/komentatora _______ No, takvi su radili zakone po vlastitim mjerilima uz suradnju sudova i policije _______ "Nepisano" je pravilo (bilo --- i ostalo) - štiti političare i zatvaraj raju _____ Samo se sjetite "zvizdača" - dobili otkaz, a pljačkaši ostali na slobodi s plijenom i "zastarom" ______ Sad "zvizdači" imaju dokaze, ali "zastara" nije ukinuta ratnim profiterima tipa ovog ministra/komentatora

VL
PH
Petarstijena-HR
14:49 07.09.2017.

Tako je i Tuđman lagao narod "da se glasuje za neovisnost da ćemo biti kao Švicarska za 5.g", pa evo vidimo gdje je danas Švicarska, a gdje smo mi u razredu s Albanijom.Sve nas istočne zemlje prešišale+Rumunjska i Bugarska.Sada vidite do kuda su nas dovele vaše političke ludosti, samo je možda u zadnjih 70.g Hitler bio veći luđak i fanatik od vas...

VL
Avatar trooso
trooso
19:30 06.09.2017.

koje bi velike tvornice ili željezare mogli danas privatizirati, a da su nastale poslije 90-te, koliko bi zlata netko mogao naslijediti od hrvatske, hrvatska je od juge naslijedila 12,6 tona zlata koje ste gle čuda odmah prodali čim ste gaa se dokopali, ajde ne se.i

VL
DU
Deleted user
17:47 06.09.2017.

Uspoređuje se RH sa susjednim i sličnim zemljama. RH je nazadovala u odnosu na položaj kakav je prije imala i taj proces nazadovanja ići će i dalje. Doista, za privtizavcijsku pljačku nitko nije osuđen. Iz toga se dade izvući zaključakk da pljačke i nije bilo. Bit će da je autor nešto dobroga danas popio, pa od tuda ovakav ružičasti diskurs. Moglo bi se zaključiti da nam je dobro, samo to ne kužimo. Ja volim reći, jadno je bilo, jadno je sada, ali nema veze bit će, u budućnosti, puno gore pa ćemo ovo danas zaboraviti. A, u tome će nam pomoći i ovaj smješni članak.

VL
DU
Deleted user
17:09 06.09.2017.

Ups, znači nije bilo privatizacijske pljačke? I nisu uništili veliku većinu industrije. Ajme Škegro, brzo na ispovijed, inače će ti noge biti još kraće.

VL
DU
Deleted user
03:02 07.09.2017.

Plačka i iskorištavanje traju neprestano. Oni koji to pripisuju jednoj stranci ili jednom razdoblju, doprinose tome da pljačka i iskorištavanje traju i dalje. Ako želite bolje, potrudite se prisiliti ljude da poštuju zakone. Ako to ne možete, bar prestanite jadikovati i tražiti krivca negdje drugdje, a ne u vama.

VL
Avatar milidobrović
milidobrović
21:49 06.09.2017.

obraz =0

VL
Avatar dzambo
dzambo
20:17 06.09.2017.

Izbaci ''kredit iz sistema'' I gotovo je....lako je zivjeti na kreditu bez pokrica.... a ovi sto daju stampaju li stampaju a nigdje toliko zlata da imaju za to stampanje....neg samo kazu ''nasa Ekonomija vridi toliko I toliko''...I to je to...to je jedni ''dokaz'' a za svako novo stampanje novca triba par Kg zlata e nemaju to mnogi pa ''ekonomski strucnjaci'' procijenjuju koliko sta vridi...ONAK OD OKA.....

VL
DU
Deleted user
23:38 06.09.2017.

Ako pogledate podatke koji jesu dostupni, a to je za cijelu Jugu, ne za Hrvatsku zasebno i napravite jedino sto je moguce, konvertirate tadasnje dolare u danasnju vrijednost, za 1990, vidjet cete da je hrvatski BDP po glavni stanovnika za pola veci od tadasnjeg, da Hrvatska danas izvozi 60% ukupnog jugoslavenskog izvoza itd. Jedini je problem sto sada uvozimo skoro toliko koliko je cijela Juga uvozila, a jedini razlog za to je pre jaka kuna, cemu ste i Vi kumovali. Tu jaku kunu, koja je jaka samo radi socijalnog mira, je iskoristio Todoric i unistio sve sto se unistiti moze od domace proizvodnje hrane. I dok god je kuna pre jaka, ubijamo kravu radi jednog snicla, ili u prijevodu: "Nek je meni kredit za auto sto kuna jeftiniji, a nema veze sto moje dijete nece imat posla."

VL
DA
dalmata33
19:54 06.09.2017.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/zvonimir-baletic-hrvatska-od-1993.-propada-zbog-fiksnog-tecaja-kune/1534953/ zašto nisi nikad odgovorio na ovaj intervju....uradi to sada!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.