Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedisciplinirani vozači
Povratak na članak

Austrija ubrala 225 milijuna eura od prometnih prekršaja

Beč, glavni grad i po stanovništvu najbrojnija austrijska pokrajina, drži vrh na ljestvici nediscipliniranih vozača. Prije svega po kaznama za parkiranje.

Komentari 7

M3
Miške 3
15:22 21.07.2014.

Snježana Herek stalno prepisuje "Kurier" i nama mudruje, kao da si ga mi ne proćitamo na internetu. Za usporedbu, mogla je navesti koliko hrvatska policija ubire od kazni za prometne prekršaje. Ali ne, to bi već trebalo istražiti. Pa, koliki je udio stranaca u kaznama u Austriji ? Ne i to, treba pitati negdje. Itd.

VL
RA
Rangostar
14:58 21.07.2014.

Kad bi nasa policija isto vako ubrala jedno 300-400 mil eura. ?

VL
BA
balance
17:04 21.07.2014.

Ubise kaznama za kratko parkiranje,malo zakasnis ispuniti novi parkschein i vec ti stoji 35€!

VL
DU
Deleted user
16:26 21.07.2014.

Kada nediscipliniranog vozaca u Austriji zaustavi policija i naplati mu kaznu, onda je to u redu. Ali ako nasa policija uvede stroge kontrole i opali strance koji djelomicno zaista svinjski voze po nasim cestama, onda bi razne novine u Poljskoj, Ceskoj, Madjarskoj,.... bile pune vijesti o zlocestim hrvatskim policajcima i kako Hrvatska dere goste....... To je ona "fina" razlika izmedju Austrije i Hrvatske!!! Nek se policija samo postavi u Istri na potezu Baderna-Porec i garantiram vam da ce od deset stranih vozaca barem njih devet prebrzo voziti i napuniti nas drzavni proracun. O obijesnim "kapetanima" sa raznim morskim plovilima da i ne govorim!!!!

VL
L0
luena 01
17:02 21.07.2014.

Ubere i nasa Policija za nase prilike dosta novca ,ali kod nas ispare ko zna gdje samo ne zavrse gdje treba... u drzavnom proracunu..

VL
CR
crniohhelo
17:19 21.07.2014.

To je slicno kao sa zahodskim papirom prije smo uzeli nesto i sa time smo se brisali, ali onda je netko dosao na dobro ideju, izmislio je jedan fini papir i sada imamo mi jedan problem jedni mogu si kupiti skupi toaletni papir a drugi ne ali svi hocu taj fini njezni papir i tako taj papir nije za sve, i tako je isto sa autima u svima tima prijasnjim godinama auti su bili jeftini autovozaci su imali sve povlastice nigdje nije bilo problema za parkiranje, gradnja autobana je pocela sve to za autovozaca da lakse i brze dodje od A do B i benzin je bio jeftini i tako se je auto vozac priviknuo na auto, auto je postao najvazniji predmet bolje receno clan porodice, vozac nije za svoje zdravlje vise novaca izdao nego za Auto jer inspekcije su vaznije za auto nego za vozaca, i jednoga dana postaje sve drugacije polako pocinju cijene auta rasti, onda benzina i odjedamput moras placati cestarinu da mozes po tim izgradjenim autobanima i cestama se slobodno voziti sa tim svake godine brzima autima voziti, ali jednoga dana auti sve brzi a autobani i ceste sve sporije i tako pocinju kazne za vozace i te idu sve brze i sve skupljije i jednoga dana je isto tako vozacka dozvola za neko vrijeme spremljena, oduzeta bolje receno i cuvana na sigurnome mijestu, kod milicije, i to sve nije dovoljno ako vec imas auto nemozes jednoga dana pred svojom kucom, stanom parkirati ne ti moras za svaki sat ako sa svojim autom stojis platiti i to ne malo, ponekad vise nego je tvoja dnevna zarada ako te kontrola i milicija uhvati da nisi zadnje 10 minuta platio nista ti ne vrijedi ako si 8 sati platio, za zadnjih nekoliko minuta placas kao za mijesec dana, jedan dobar posao za sve gradove koji nemaju vise novaca u gradskim blagajnama, kasama, interesantno prvo napravis ljudima kao kod toaletnoga papira osijecaj jedan lijepi ali onda je taj papir tako skupi da ga nemozes si priustiti ali nista ne vrijedi ti sjedis u zamki i radis sve da si to mores priustiti, i kod auta ista stvar ti si uhvacen u mreze svih tih koji na tebi kao ponosni autovozac zaradjuju, i ti finanziras, placas sve te racune na te koji od toga mogu dobro zivjeti, a ti zivis i radis samo za jedno, Auto.

VL
Avatar bok
bok
16:07 21.07.2014.

...od tih 225 milijuna vjerovatno 100 milijuna od vrucokrvnih, "tempramentnih" Hrvata... Bolje da su ich oprali policajci u Hrvatskoj. Ali metodom da zaustave jednog pa dok tamo pricaju prode 500 pre brzih nikad nist od toga

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.