Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnologija u potresu
Povratak na članak

Aplikacija za prijavu štete u potresu: Kada je sve na jednom mjestu, lakše je odlučivati i pomoći

Putem aplikacije moguće je u realnom vremenu vidjeti napredak u pregledu zgrada Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo.Prate se i lokacije terenskih timova u realnom vremenu iz Stožera što podiže sigurnost ekipa. Usto app nudi i niz informacija o potresima i pomoći.

Komentari 7

RI
rimac444
15:54 05.01.2021.

Ovakve zgrade kao ova na slci trebaju još platiti za djelovanje poresa, jer takve zgrade je trebalo davno rušiti i kazniti vlasnike koji to davno nisu učinil. Sada bismo mi trebali obnavljati te ruševine da se vlasnici bogate ?

VL
K1
Kalimero_12
21:28 05.01.2021.

Treba napraviti procjenu vrijednosti srušenih i oštećenih objekata prije potresa i uložiti u njih proporcionalne vrijednosti, a ne da sada netko dobije znatno više nego što je imao. Ako netko želi više i bolje sam treba doplatiti. Tako treba napraviti i u Zagrebu.

VL
Avatar VLbriše
VLbriše
11:05 05.01.2021.

Tak je , aplikacije i za one koji za mobitel ili internet nisu nikada čuli ili imali.Uostalom te bakice i didovi po okolnim šumama i zabitim selima koji ni struje nemaju nek se snađu , tko im je kriv što ne žive sa vremenom . Tipično hadezeovka logika.

VL
DA
danijelrukavina4
07:23 05.01.2021.

Molim mlade ljude, da prepoznaju "znakove vremena", da prepoznaju da su ovo upravo njihove "osamdesete", i da pospreme ove ljude iz devedesetih u ropotarnicu povijesti.

VL
DU
Deleted user
15:13 05.01.2021.

komicno....nemaju drugog posla nego se zabavljati aplikacijama....ah da,zaboravio sam digitalizacija,zelena socijalisticka ekonomija i klimatske promjene su direktive briselskog politbiroa....

VL
NE
Nemanadimak
15:15 05.01.2021.

Bakice ce na aplikaciju prijavljivati stetu a jos kad se u kometniranje ukljuci hiper IQ ***Admin*** biti ce sve rijeseno za cas. Drzava bi se morala ozbiljno pozabaviti sa ostecenima i nadoknaditi gubitak ovim obiteljima sve izvan toga je opett samo pusto obecanje i skupljanje politickih poena.

VL
SV
Svedo
10:05 05.01.2021.

treba sve rušiti i zabraniti 2-3 katnice nego samo jedan kat jer vibracija je pre opasna a tko U hr radi kvalitetne kuce sa mezama hmmm baš nitko!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.