Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEKOMUNIKACIJE
Povratak na članak

Amerikanci objavili koje kineske tvrtke predstavlju prijetnju nacionalnoj sigurnosti

Prošle godine FCC je Huawei i ZTE proglasio prijetnjom nacionalnoj sigurnosti komunikacijskih mreža, o time američkim tvrtkama zabranio korištenje državnog fonda od 8,3 milijarde dolara za kupnju opreme od tih kompanija.

Komentari 5

ZN
znam
16:57 13.03.2021.

Postoji jedan put koji mnogi ne zele slijediti a propagira ga inzenjer telekomunikacija Pawel Wypychowski a to je prestati kupovati nove mobitele i pratiti propagandu telekom industrije. Ako trebate mobitel nabavite ili koristite stari model. Koristite ga minimalno jer pracenjem trendova pomazete telekom industriji koja zapravo trosi vas novac i unistava vase zdravlje.

VL
GO
goriodgorijeg
09:01 13.03.2021.

Jedino hrvatska ne vidi potrebe da ima svoju nacionalnu mrežu. Svi tele operateri strani. U potpunosti ugroženi nacionalni strateški interesi RH.

VL
SI
sisavac
18:04 13.03.2021.

Ako ovakav princip zauzmu i ostale države, dal će ikad više motorola prodati jednu stvar u kini, Siemens u americi, dal će microsoft windowse prodavati u kini, apple svoje..? Jel shvaćate da je ovo protekcionizam u najgorem obliku, i da vodi dizanju cijena i uklanjanju konkurencije na domaćem tržištu velikih zemalja? A kad i ako eu ikad se osvijesti i shvati da je amerika konkurent, pa zabrani američku tehnologiju...

VL
DO
domoslavonac
21:56 13.03.2021.

Amerika moze da ga duva ali nicija nije gorela do zore.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.