Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.12.2013. u 14:00

Novokmetov skokoviti profesionalni put dijagnosticira kroničnu prisavsku bolest vječnih rošada.

Domagoj Novokmet prošao je put od Bemba do v.d. ravnatelja HRT-a, ali srećom i dionicu natrag do urednika i voditelja Hrvatske uživo.

Ne kažem srećom zato što bih ovom bivšem scenaristu i voditelju dječjih i tinejdžerskih emisija poželjela karijernu propast, nego zato što njegov skokoviti profesionalni put dokazuje da nije dobro ni preskakati stepenice ni prečesto mijenjati sektore, baš kao što i nehotice dijagnosticira kroničnu prisavsku bolest vječnih rošada. Da igre legendarnih prisavskih lobija ubiru svoj danak dobro se vidi po gledanosti dnevnika i posljedično pokojoj tužnoj novinarskoj sudbini. Koja ipak nije zadesila Novokmeta.

Onaj tko ga je vratio tri koraka unazad učinio je uslugu i njemu i gledateljima, što se i pokazalo sinoć u Hrvatskoj uživo u kojoj je obradio dvije vruće teme s dobro pogođenim gostima. O predstečajnom zakonu razgovarao je s dvojicom ljutih protivnika Linićeva zakona, hadezeovcem Goranom Marićem i odvjetnikom vjerovnika u predstečajnim postupcima Ivanom Jelavićem, a o
tome kako smo uspjeli izvući rekordno malo para iz EU fondova s Jakšom Puljizem, Grčićevim zamjenikom u ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova.

Ali, i teme i sugovornici bili bi uzalud da si Novokmet nije dao truda prevoditi njihov stručno-birokratski jezik, zbog kakvoga gledatelji HTV-a još uvijek prečesto pospano zijevnu pa promijene program. Na sreću Novokmet je to skužio, kao što je vjerojatno shvatio da upravo u zavrzlamama meta jezika hrvatski državni službenici dan-danas uspješno skrivaju svoje preskupe pogreške.

PLUS

Fokus nas je šokirao podatkom da je potrebno 15 godina kako bi se osnovna škola transformirala u 9-godišnju. A reforma obrazovanja još nije ni počela!

MINUS

Vijest da je umrla i četvrta žrtva nesreće kod Sv. Roka red je objaviti na početku, a ne na kraju priloga o uhićenju zaposlenika HAC-a, kao što je učinio RTL.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:05 11.12.2013.

Rađa se nova Ivanka Toma!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?