Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ma, pustite saborske zastupnike da se odmaraju, što ste ih se dovezali!

Slavko Linić
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.07.2013. u 14:00

Televizije su licemjerne jer su upravo one naučile političare glumiti revnost kad su kamere uključene i da se razbježe kad se njihova svjetla ugase

"Pustite čovjeka da se odmara, što ste ga se dovezali – vi i novinari", legendarna je izjava predsjednika Sabora Luke Bebića kad su zastupnici navalili s pitanjima zašto je odbjegao premijer Ivo Sanader, a sinoć bi se mogla primijeniti na sve naše vodeće televizije, koje su se 'dovezale' nikog drugog do tih istih saborskih zastupnika. I to upravo onih koji se odmaraju! Ali ne samo na godišnjem odmoru, nego i u Saboru, jer ih je brutalna statistika izbacila na površinu kao mutavce i ljenčine koji nisu ni glasa od sebe pustili u prvih sedam mjeseci ove godine, a kao nagradu 'uboli' su čak dva mjeseca godišnjeg. Ha!

Hrabri su i pravdoljubivi dnevnici i RTL-a i NoveTV i HRT-a izlistali imena onih koji nisu ni beknuli, a krivica je, zapravo, i na samim televizijama. Televizije i mediji općenito, naime, glavni su krivci za nezasluženu popularnost (a shodno time i utjecaj) političara. Konkretno u Saboru, što već svaki bedak zna, žustre rasprave traju tek dok su uključene kamere izravnoga prijenosa! Kad prestane svijetliti ono crveno svjetlo koje signalizira da su u eteru i zastupnici se poput rakove djece razbježe po saborskim hodnicima, kafićima ili gornjogradskim ulicama.

Nisu oni, dakle, sami krivi za svoju lijenost. Krive su i televizijske kamere, koje ih danas prozivaju za nerad, a upravo su ih one naučile kako glumiti revne saborske zastupnike pod njihovim reflektorima, nakon čega slijedi saborski drijemež, zbog kojeg ih sada prozivaju. Malkice licemjerno, zar ne. Čak i pomalo otrcano, jer nam se ta tema servira svaki puta pred saborsku pauzu. No, bez brige, jer uskoro slijede još otrcaniji prilozi gdje koji političar ljetuje...

PLUS Dnevnik RTL-a uvijek dovede najaktualnijeg sugovornika toga dana, a sinoć je to bio ministar Linić, nakon čijeg su turbofiskalnog nastupa sva djeca prije mraka pobjegla na spavanje!

MINUS Odličan dokumentarac na HRT2 "Kriške sira" preklapa se s udarnim informativnim emisijama. Šteta. Daljinac je sinoć morao rezati: šnitu dnevnika, pa red fete, temu dana, fetu fete...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?