Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOJNI CHARB
Povratak na članak

Ubijeni urednik Charlie Hebdoa radio plakat Svećenikove djece

Charbovu karikaturu redatelj iščitava kao poruku da nemamo drugog puta do osvajanja prostora slobode pred nama

Komentari 18

Avatar dalibor_d
dalibor_d
17:53 13.01.2015.

Ako je radio plakat za Brešana, onda mora da je to bila čista umjetnost! Zgražam se i osuđujem zločinom u Francuskoj, ali mi je stvarno puna kapa patetike i litanija "Je suis Charlie". Preporučam svima da na Google ukucaju Charlie Hebdo, odaberu opciju "slike" i malo pogledaju tu "umjetnost" i "slobodu izražavanja". Naravno, nemojte to činiti ni u ludilu ako niste punoljetni. A u zadnjem broju list čak i službeno traži "pravo na vrijeđanje". U isto vrijeme hrvatska policija zatvara mladež zbog "uvredljivih" plakata kojima je tema Ivo Josipović. Bajkovito!

VL
Avatar abakus
abakus
17:36 13.01.2015.

U svom današnjem članku novinarka Večernjeg lista Marina Šerić piše: "...jeste li znali da čak 14 afričkih zemalja, bivših francuskih kolonija, toj zemlji još uvijek plaća svojevrsni namet samo zato što im je nakon pristanka da dobiju nezavisnost i nakon odlaska ostavila građevine i infrastrukturu sagrađenu u vrijeme kolonijalnog razdoblja?" Riječ je o ogromnom novcu koji se slijeva u Francusku iz tih afričkih država. I ne samo to. Francuska je obvezala te države da sve projekte koji se u njima planiraju prvo ponudi francuskim fimama kao izvođačima, pa tek ako one izjave da nisu zainteresirane smiju ih tražiti druge izvođače. Isto vrijedi za iskorištavanje svih novopronađenih prirodnih bogatstava u tim zemljama. I tako dalje. Realno, bogatstvo Francuske stoji na nemilosrdnom iskorištavanju siromašnih afričkih država, njezinih bivših kolonija, što su priznali i francuski predsjednici Chirac i Mitterrand. Postavljam pitanje: Jesu li ikad ti satiričari nacrtali karikaturu kojom prozivaju činjenicu da gladne države Afrike hrane jednu bogatu Francusku temeljem nepravednih ugovora sklopljenih u znak odštete Francuskoj (!) zbog ukidanja službenog kolonijalizma, a kojima su te zemlje pale samo u još goru vrstu podčinjenosti: u neokolonijalno ropstvo. Jesu li ikad nacrtali karikaturu u kojoj tamnoputi čovjek koji umire od gladi hrani zadriglog, arogantnog Francuza koji istovremeno maše općepoznatom parolom o bratstvu, jednakosti i slobodi...?

VL
Avatar bokolo
bokolo
18:15 13.01.2015.

Charlie Hebdo voli pisati o Katolicima I Muslimanima Oni drugi su vise manje netaknuti ili pak autori su izbaceni iz posla. Govor "MRZNJE" je re-definiran kao I sluzba Francuske vojske u cuvanju svojih gradjana. Kao I uvijek DVOSTRUKI standardi. JosJos jedan primijer tko vlada Zapadom.

VL
DU
Deleted user
18:12 13.01.2015.

Baš strašna šteta što nije stigao napraviti kakvu uvredljivu karikaturu protiv vjernika i u RH, ali eto može uskočiti Stazić s onim svojim gavelinim plakatom... A i Pravda će sada imati više vremena pa može Brešanu i zasvirati na premijeri koji od svojih hitova...

VL
IM
Immanuell
17:50 13.01.2015.

Nema to veze s "imaštinom" i "neimaštinom", nego s nečim drugim..... Ako stvaraš vic i satiru u svojim novinama stavljajući kao predmet humoristične scene sa svojim svecima kao glavnim likovima, ograniči se na to i nemoj druge u to uvlačiti. Naime, nekima je to velika sablazan, npr. muslimanima kojima je takvo što apsolutno neprihvatljivo. To treba poštovati, a ne namjerno cerekajući se kao majmun izazivati zlo. Svi se snebivaju nad uništenjem gotovo cijele redakcije tog lista; gotovo je nestalo novinara zaposlenih koji su u njemu radili. Nakon ovoga mislim da nikome neće više pasti na pamet da ga ponovo pokreće. Ovo je posljedica ismijavanja vjerskih svetinja jedne od golemih religijskih skupina u svijetu i to iz 2011. g.! Sjetimo se da su isto radili tih godina, pa i ranije i neki drugi po Europi...... Mislim da im se go..o smrzlo poslije ovog atentata. Tako i treba onome tko ne zna kad treba stati. Do kraja života će gutati strah za 5 min. smjeha kojim su se nasmijali ustvari sami sebi.

VL
DU
Deleted user
22:55 13.01.2015.

“Više od milijun ljudi, među njima i svjetske vođe, izašli su na ulice Pariza kako bi prosvjedovali protiv terorizma nakon ubojstva 14 ljudi. Niti pas nije izašao na ulicu da bi prosvjedovao protiv terorizma u kojem su nigerijski teroristi iz Boko Harama ubili 2000 ljudi, uglavnom kršćana”.

VL
Avatar fenixem
fenixem
19:26 13.01.2015.

Cujem da je taj charli dao odkaz jednomu suradniku koji se dotaknuo zidova!hm,,,,dobro centrirana ta sloboda izrazavanja!

VL
BI
billynik
23:05 13.01.2015.

S onim što su oni radili i što sad taj časopis nastavlja raditi nitko tko i malo razmišlja svojom glavom se ne može složiti. Netko tko vrijeđa nečije svetinje i time potiče nasilje i netrpeljivost a sve to opravdava tobožnjom umjetnošću sigurno nije nešto čim bi se trebali ponositi.

VL
VR
vrt
21:42 13.01.2015.

"...“Svećenikove djece”, kao i subverzivna i angažirana priča..." Ups! Čovjek je rekao ono što Brešan niti mediji koji ovaj prosječan i umjetnički ne pretjerano inventivan film hvale na sva usta - da mu je zapravo primarna namjena subverzivnost i aktivizam. Naravno, s ciljem da ljudima u Hrvatskoj što više ogade Crkvu. Pokoj duši Stephaneu!

VL
Avatar punkufer
punkufer
20:35 27.01.2015.

Oni su s tim vulgarnim i nimalo smiješnim karikaturama vugli vraga za rep. Pa su ga izvukli.

VL
KA
Kabulkowski
08:17 14.01.2015.

Je ne suis pas Charlie, Je suis Kabulkowski..bonjour..

VL
MA
matildica
00:07 14.01.2015.

brešan matula i ostala homoseksualna družina u hrvata heeh

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.