Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanstvena knjiga godine
Povratak na članak

U samo deset dana cijela Europa tone u srednji vijek

Znanstvena knjiga godine baš kao i nastavak “Zero”

Komentari 11

Avatar lola lola
lola lola
19:13 05.11.2018.

Zasto srednji vijek? Pa ljudi su vozili kocije I zivjeli bez struje I u 19. stoljecu.

VL
DU
Deleted user
23:08 05.11.2018.

Ljudska civilizacija i njena "postignuca" krhka su kategorija.Doomsday i Peppering danas su jako popularne filmske i knjizevne teme. Svi smo mi gledali "I Am Legend" ili "The Walking Dead"? "The Last Ship"? Dovoljan je jedan EMP udar u zemljinoj atmosferi ( uz pomoc nuklearnog oruzja) i vracamo se u predindustrijsko doba. Proizvesti oruzje koje moze generirati elektromagnetski puls i nije tako tesko - cak ni teroristickim organizacijama Opasnost predstavljaju i izboji sunceve energije tzv. korone,koje prema Zemlji emitiraju zracenje,koje moze u potpunosti "sprziti" elektricne krugove u svim modernim uredjajima i vozilima,pa cak i sam zivot na Zemlji. Dugorocni nestanak el.energije bio bi poguban po 95% stanovnika na planeti.Uzmimo samo nekoliko stotina nuklearki nad kojima bi izgubili kontrolu.Gusto naseljeni gradovi ostali bi bez opskrebe hranom,pitkom vodom,lijekovima,energentima.Zamisli te da nijemo cekate ispred bankomata(koji ne radi),a nema te gotovine da kupite ona malo zaliha koje su preostale u lokalnoj trgovini,koje je naivni trgovac spreman prodati (sad) za bezvrijedni papir - tzv.novac?? Uskoro bi nastala panika,bezakonje i sumrak civilizacije. Prezivjeli bi samo oni koji zive u ruralnim krajevima i imaju znanja o uzgoju hrane,zalihe pitke vode u bunarima i naravno oruzje, da sve to i obrane. Zato ne bacaj te poluge i plugove,rucne pile i motike - moglo bi vam to sve zatrebati.

VL
KL
klinac
02:15 06.11.2018.

To meni izgleda kao kopiranje 2007 filma " LIVE FREE OR DIE HARD" sa Bruce Willisom u kome cyberteroristi sruše električni sustav u americi.

VL
AR
Armagedon
19:54 05.11.2018.

Bože budala.... tko kupuje ove knjige trebao bi se zabrinuti..... prodavanje tople vode je postao trend ..... tko voli nek izvoli, ja rađe kupim hranu nego ove budalaštine

VL
DU
Deleted user
20:00 05.11.2018.

Seks je dobar i u srednjem vijeku, ako nije još bolji. Znači ne očekuje nas ništa strašno

VL
VO
vorda400
20:47 05.11.2018.

Zadnji put kad je nestalo struje u SAD-u na par tjedana rezultat je bio baby boom i to bi nam trebalo za demografsku obnovu i da se malo maknemo od ekrana i mobitela možda bi se počeli ponovo družiti

VL
DU
Deleted user
19:28 05.11.2018.

EU retardinho

VL
DA
Danijel2
19:17 05.11.2018.

Klimatske promjene koje se već dešavaju ulijevaju veći strah u kosti. Za tijek života na Zemlji trajanje postojanja čovjeka je na razini vinske mušice. Bahatost i pohlepa su proklete stvari.

VL
ZE
Zeus609
02:56 06.11.2018.

Taj scenarij nije upitan... Upitno je samo kad će se to desit...resetirat će nas elita ali se mora prvo osposobiti da ima dostupno znanje i tehnologiju za nove generacije odabranih... A oni ostali su nebitni... Potrošači i otimaći budućnosti... Štetočine... Ali to je već sad ona ružna teorija u koju ne vjeruju... Što je i ok! Lakše je kad niš neznaš! :)

VL
NA
narod1
21:51 05.11.2018.

Neka ti anarhisti požure jer vrlo brzo svaka će kuća imati vlastiti krov sa sunčevim kolektorima za vlastitu struju, npr onaj od Tesle. Onda budu morali smisliti nove gluposti da ovaj pisac opet može malo zarađivati na pričicama. Možda su i u dosluhu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.