Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija
Povratak na članak

Oslikani portret Dore Pejačević nakon više od 90 godina u RH

Bečanin Theodor Lumbe poklonio majčinu sliku Modernoj galeriji u Zagrebu

Komentari 9

NA
nasicanin
01:28 20.07.2011.

Bilo bi još ljepše da je sliku darovao našičkom muzeju koji se nalazi u dvorcu u kojem su on i njegova majka živjeli .....

VL
OX
oxymoron
02:22 20.07.2011.

@miso ...mislim nista od odlicja...Dora ipak nije bila u partizanima

VL
EU
EUfan
23:09 19.07.2011.

Dirljivo!

VL
MI
miso
23:38 19.07.2011.

Ovo je najljepša vijest od 1990, nakon dolaska na vlat HDZ-a, koji nas je sve upropastio. Zaista dirljivo. Prekrasno. Ljudi nam poklanjaju svoje, a naši su nas pokrali. Molim za ovu gestu najveće priznanje koje je ikada ikome dodijeljeno. Molim predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ivu Josipovića da uzvisi ovog čovjeka na čast Hrvatskog sveca umjetnosti. Ako takva nagrada i ne postoji neka ju inaogurira.

VL
MI
miso
23:41 19.07.2011.

Kako to da o ovom događaju ne bruje s prvih stranice svi hrvatski mediji. Nema ih, što su svi u stranim rukama?

VL
KA
Karla
10:36 20.07.2011.

Dora Pejačević je nažalost našim ljudima nepoznata. Poznatija je u svijetu. Ovo je jedan od rijetkih novinskih članaka koji piše o klasičnoj glazbi. Pogledajte Vijesti iz kulture: samo slike, tu i tamo koja knjiga ili film, a o glazbi i glazbenicima ni riječi. U cijelom Zagrebu tek tu i tamo ima neki klasični koncertić - sada nema novaca, ali i dok je bilo novaca, za glazbu se nije gotovo ništa davalo. Pogledajte kako se \"gradi\" Muzička akademija - koliko već godina i još ništa. A Muzej suvremene umjetnosti je napravljen za basnoslovne novce u kratkom roku. Ako nema interesa za klasičnu glazbu to je samo zato što je ona ljudima nepoznata, a na njenoj promociji se ništa ne radi. Koliko bi za zagrebački turizam bilo korisno da tokom cijele godine imamo svakodnevno koncerte. Uz dobre menadžere bili bi rasprodani već prije nego turisti dođu u grad - tako se to vani radi. Iako pripadamo Europi, zaostajemo za njom jako puno.

VL
DU
Deleted user
14:21 20.07.2011.

Rijetke vijesti koje čovjeka obraduju. Lijepa gesta sina velike skladateljice i veliki dobitak za Hrvatsku!

VL
EU
EUfan
15:29 20.07.2011.

Ne slažem se da je Dora Pejačević nepoznata u Hrvatskoj. Moja kćerka ide u glazbenu školu i svira klavir. Skladbe Dore Pejačević su obavezan program tijekom školovanja naše djece. Dora je pisala skladbe za niže uzraste a ne simfonije, tako da se nemaju gdje izvoditi osim na natjecanjima mladih pijanista. Barem koliko sam ja do sada uspio shvatiti. Jer i ja kao roditelj se školujem sa svojim djetetom. Još smo u osnovnoj glazbenoj!

VL
DE
detour
16:35 20.07.2011.

pohvalno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.