Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oliver Frljić i Marin Blažević o optužbama bivše intendantice
Povratak na članak

Nada Matošević laže, a najnižu ocjenu dao joj je njezin orkestar

Sve svoje navode Nada Matošević Orešković morat će dokazati na sudu - kažu u svom reagiranju intendant i ravnatelj Opere riječkog HNK

Komentari 10

B7
b7
20:12 04.07.2015.

Teške riječi ! kakvim to anketama određuju umjetnici vrsnost drugog umjetnika koji im je bio nadređeni a anketu provode trenutačni nadređeni !? slučaj zanimljiv , činjenica je da je opera u Rijeci više dobila sa N.Matošević ,a to će see vidjeti kada vrijeme prođe , nego sa ovom ekipom . Trenutačni šef-dirigent je dobar glazbenik. Trenutačna uprava nije dobar izbor ministarstva kulture.

VL
NE
Neba
08:44 05.07.2015.

Covac je umjetnicka i ljudska nula koja zivi od politikantskih provokacija, a ne od umjetnosti. Dio je veceg plana unistavanja hrvatskih kazalista, festivala i kulture u cjelini

VL
IV
IvanXXIII.
08:08 05.07.2015.

To vam je kao kada promijenite zubara: Nov zubar, čim zinete, past će u nesvijest zbog onoga što vam je radio stari. I tako onda opet, kad zinete pred trećim zubarom. Bez veze. Jedino što se zasad vidi u Rijecii jest bezobrazna samopromocija gospodina Frljića. Mladi genije polako zalazi u srednju dob. Dolaze mlađi, drskiji, s još više hormona. G. Frljić morao bi se požuriti.

VL
LA
LaurenceofArabia
11:29 05.07.2015.

Ah. Da ne zaboravim: jedini znacajniji angazman u inozemstvu koji je Frljic pokusao ostvariti bilo je u Poljskoj. Tamo je (ponavljam) pokusao provocirati na jednak nacin kao u Rijeci te je govorio na sva zvona kako su Poljaci fashisti i htio je napraviti predstavu u fashizmu u Poljskoj. To u zemlji koja je patila pod okupacijom nije bas dobro proslo, te su ga ubrzo najurili a predstava se nikad nije odrzala. Tada se jos predstavljao kao 'Croat movie and theatre director'. Sic! U Rijeci je bio bolje srece a i promijenio je plocu te po dolasku objavio da govori iskljucivo srpskohrvatski te kao jedan od svojih ciljeva najavio destrukciju svega hrvatskog. Obicno kada dolazi jedan ovakav destruktor to kao skriveni motiv a ocitu posljedicu ima veliko reduciranje zaposlenih u teatru. Samo naivni clanovi HNK Rijekamogu misliti da se to ne tice i njih samih.Ah. Da. Skoro sam zaboravio: jedini znacajniji angazman u inozemstvu koji je Frljic pokusao ostvariti bilo je u Poljskoj. Tamo je pokusao provocirati na jednak nacin kao u Rijeci te je govorio na sva zvona kako su Poljaci fashisti i htio je napraviti predstavu u fashizmu u Poljskoj. To u zemlji koja je patila pod okupacijom nije bas dobro proslo, te su ga ubrzo najurili a predstava se nikad nije odrzala. Tada se jos predstavljao kao 'Croat movie and theatre director'. Sic! U Rijeci je bio bolje srece a i promijenio je plocu te po dolasku objavio da govori iskljucivo srpskohrvatski te kao jedan od svojih ciljeva najavio destrukciju svega hrvatskog. Obicno kada dolazi jedan ovakav destruktor to kao skriveni motiv a ocitu posljedicu ima veliko reduciranje zaposlenih u teatru. Samo naivni clanovi HNK Rijekamogu misliti da se to ne tice i njih samih.

VL
KO
Komacero
10:30 06.07.2015.

Frljic je cetnik nikad umjetnik a posto ga placa Srbija i Srbin Stazic ministar kulture u Hrvata moci ce propagirat svoje cetnistvo do vjeka.Meni sapnuli Frljic sprema opus o Srebrenici gdje pobijeni Srbi

VL
Avatar Stelarij
Stelarij
13:41 07.07.2015.

To sto je on iskoristio pravo na 30 dana rada van matičnog kazališta, čijim je intendantom tek bio imenovan, te pravo na godišnji odmor iz 2014/15 ne mijenja činjenicu da ga odmah po imenovanju za intedanta u HNK Rijeka nije bilo 5 mjeseci!!! TO nije laž!

VL
Avatar Stelarij
Stelarij
13:45 07.07.2015.

Kad Frfljić već provodi anoninimu anketu među članovima Orkestra o njihovoj sad već bivšoj dirigentici, kako bi bilo da sprovede istu anketu visa a vis svoje neupitne malenkosti među uposlenicima kojima ravna!? Sama činjenica da među njima ima i onih koji pripadaju FB stranici gdje se traži njegova smjena valjda dovoljno govori! Toliko o pravom hejteru u HNK Rijeka !

VL
LA
LaurenceofArabia
12:56 05.07.2015.

Obzirom da Frljic nikada i nije realizirao karijeru u inozemstvu ( nesto je rezirao u Poljskoj, ali su ga tamo brzo najurili) ali se ubrzo uhvatio regiona sto je bio i zauvijek ce biti njegov najveci domet u karijeri. Sigurno mu smeta da netko uopce dirigira, radi bilo sto u inozemstvu, a eto on, Oliver Frljic, ne. Zatim je tu i tuzna LGBT prica s novim dirigentom Ville Matvejeffim, za kojeg se netko od njih dvojice ocito zapalio. Matvejeff je kvalitetan mladi dirigent na pocetku medjunarodne karijere; jos nema velikih angazmana i svakako je dobro da daje dodatan impuls orkestru u Rijecu. Pretjerano je reci da su njegovi inozemni honorari nesrazmjerno veci i prestizniji od onoga u Rijeci jer osim Rijeke uglavnom nastupa u svojoj domovini, Finskoj sto se lako moze iscitati s njegove web stranice. Vidim u komentarima da se neki bune protiv Matosevicke; osobne uvrede na njezin racun nemam namjere komentirati - ali pretpostavljam da odredjeni clanovi orkestra nisu voljeli kada im netko pokusava ucijepiti neku formu radne discipline. Matosevic je tjerala ljude da rade a to nitko ne voli. Objavljivanje ocjena o dirigentu javno i u novinama je krajnje svinjski i nekorektno jer je rijec o internoj anketi. Biti ce zanimljivo kakvu ce ocjenu dati Frljicu jednom kada ih vise ne bude strah. Biti ce takodjer zanimljivo kako ce Frljic odgovarati na drzavne i slicne revizije jednom kada njemu dodju na vrata; Frljica u teatru naime doista nema te navodno cesto samo potpisuje dokumente i naloge bez da tocno provjeri o cemu je rijec.Na kraju ali ne manje vazno: na djelu je podlo, prikriveno a opet sustavno unistavanje hrvatske kulture i hrvatskih teatara; devastacija i kaznjavanje HNK u Splitu; postavljanje Zlataricine i drzavne marionete za intendanta u Zagrebu; instalacija suludog fasista i agitpropa na stetu i sramotu HNK u Rijeci te micanje i unistavanje reputacije preostalog hrvatskog kadra kao npr. u Sibeniku. I ja se bojim da je fasizam ponovno uHrvatskoj; ali taj fasizam provodi i planski cini vladajuca stranka u rh. Nacin na koji su fasisti unistavali Zidove: unistavanje reputacije, javno sramocenje, oduzimanje imovine te zatim drustvena izolacija prije konacne terminacije - apsolutno je jedna nacinu na koji danasnji komunisti koje predstavlja sdp unistavaju i rjesavaju se svojin stvarnih i imaginarnih protivnika. Nada Matosevic i Ville Matvejeff su u ovoj prici oboje kolateralne zrtve zastarjelih, staljinistickih procedura.

VL
Avatar Stelarij
Stelarij
14:10 07.07.2015.

Nešto o FB grupi ZA otkaz Frfljiću i anketi provedenoj: » Vedrana Spadoni Štefanić iz »Riječke enciklopedije Fluminensije«, pokrenula je na Facebooku zahtjev za otkaz Oliveru Frljiću i Marinu Blaževiću, a za dignitet HNK-a Ivana pl. Zajca. Uz ovu građansku,, ili kako kaže Spadoni Štefanić – narodnu – inicijativu stoji sljedeće obrazloženje: »Grad Rijeka je svoje povjerenje za vođenje središnje gradske kulturne institucije – Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca povjerio Frljiću & Blaževiću, koji su ga u manje od 6 mjeseci pretvorili u mjesto mržnje, antagonizama, nepoštovanja i nekulture. Otkaz«. Vezano uz to postavljeno je pitanje: »Da li podržavate zahtjev za otkaz Frljiću i Blaževiću?«, a ponuđeni su odgovori »da«, »podržavam!« »svejedno mi je« i »ne«. U dvadesetak sati uključilo se 357 članova, 88 njih izjasnilo se »za« otkaz, dok je samo jedan »ne«. Polje »svejedno mi je« ostalo je prazno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.