Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tamara Damjanović
Povratak na članak

Damir Karakaš pomogao mi je da zakoračim u svijet Like čija me surovost iznenadila

Mlada redateljica u Gavelli režira “Sjećanje šume” po uspješnom istoimenom romanu Damira Karakaša. Junak “Sjećanja šume” dječak je sa srčanom manom, a u novoj predstavi, koja premijeru ima 31. siječnja, glumi ga Filip Križan

Komentari 1

IP
ipsisimus
08:27 22.02.2018.

Kakva ekavica u Lici ? Pravoslavci govore ijekavicom, dok katolici većinom ikavicom. Posoji dosta etničkih skupina; Kranjci, Bunjevci katolici, pravoslavni Vlasi, starosjedioci hrvati, pokatoličeni muslimani, i nit ijedna osim hrvata hrvatskog zagorja ili sa istoka slavonije ne govori ekavicom, a, a takvih je najmanje u Lici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.