zagrebački obrtnici

Za lakši opstanak zajedno će kupovati za nižu cijenu goriva, lož-ulja...

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Za lakši opstanak zajedno će kupovati za nižu cijenu goriva, lož-ulja...
02.12.2014.
u 13:45
Obrtnici ujedinjuju javnu nabavu – za početak moraju na internetskoj stranici Obrtničke komore ispuniti anketu o svojoj potrošnji
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka komora osmislila je projekt zajedničke javne nabave kako bi obrtnici došli do jeftinijih sirovina potrebnih za rad, a time i lakši opstanak na tržištu.

– Projekt je zamišljen kao pomoć našim članovima u postupku nabave goriva, sirovina, opreme i repromaterijala te da argumentom količine nabavnih stavki realiziramo što povoljnije uvjete kod dobavljača – kazao je Ivan Obad, čelnik Komore.

Dodao je da je danas teško biti obrtnik i da je svaka kuna uštede važna. Obrtnici za početak moraju na internetskoj stranici Komore ispuniti anketu u kojoj će navesti koliko koriste sirovina (gorivo, lož-ulje, građevinski materijal, željezo, plastične mase), ali i koliko troše na plin, struju i telefonske usluge.

Preko usluge zajedničke nabave obrtnici bi dolazili i do povoljnijih cijena za rezervne dijelove i guma. Za sada se čekaju rezultati ankete, kazao je Obad, dodavši da će Komora potom pokrenuti pregovore s dobavljačima.

– U tijeku je i priprema elektroničke kartice s podacima korisnika koju će oni, vjerujem, već početkom 2015. pokazivati pri kupnji – istaknuo je Obad.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZE
zerp
14:14 02.12.2014.

Ovdije je riječ o obrtnicima i ovakvi pomaci su pozitivni,a kaj sa malim poduzetnicima...zašto i oni nisu u kategoriji obrtnika,kad ionako slično posluju

OK
okvardz
19:29 02.12.2014.

Ovo je u redu da oni nabavljaju repro materijal jeftinije ali zar ja koji se samo grijem na lož ulje moram plačati tako visoku cijenu lož ulja a nemam plinovoda (Selo) da se priključim na plin.Za sve se u ovoj državi nešto poduzima a za nas koji se grijemo na lož ulje niti tko spominje niti se šta poduzima jer u Državnom aparatu gledaju samo za svoje guzice ane gledaju kako bi Hrvatskom stanovništvu olakšali život i stvorili uvjete za zapošljavanje.

SE
serghio
08:09 03.12.2014.

Polje za mobilnu telefoniju i internet je zajedničko. Obzirom da koristim dva davatelja usluge, jednog za mob, a drugog za internet, kako to sada upisati.