VEČERNJAKOVA BICIKLIJADA

VAŽNA OBAVIJEST: U subotu ujutro zatvoren promet od Zagreba prema Samoboru

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Josip Regović/Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: PIXSELL
Večernjakova biciklijada
10.06.2022.
u 10:46
U subotu 11. lipnja ne propustite polumaraton na kotačima – 40. Večernjakovu biciklijadu
Pogledaj originalni članak

Ove godine slavimo jubilarnu 40. Večernjakovu biciklijadu i to na istoj ruti kao i davne 1979. godine. Start vožnje je na Trgu Franje Tuđmana u 10 sati, a pedaliramo do cilja na livadi Vugrinščak gdje će se održati dodatni zabavni i glazbeni program. Ruta od 21 km bit će sljedeća: Trgu Franje Tuđmana – Reljkovićeva ulica – Ilica – Aleja Bologne – Ulica Velimira Škorpika – Samoborska cesta – Podsusedski most – Ulica Franje Tuđmana – Svetonedjeljska ulica – Ulica Ivana Perkovca – Trg Kralja Tomislava – Ulica Ferde Livadića – Starogradska ulica – ŠRC Vugrinščak.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Večernjakova biciklijada

Promet na navedenim ulicama bit će privremeno zatvoren 10.00 do 13.00 sati. Kako kolona biciklista bude odmicala, prometnice će se otvarati. Zaustavljamo promet kako bi sudionici Večernjakove biciklijade sigurno stigli do cilja u Samoboru.

Večernjakova biciklijada promovira aktivan način života i stvaranje navika bavljenja sportom. Također u zadnjih nekoliko godina naša biciklijada podiže svijest o biciklizmu kao ekološki prihvatljivom načinu prijevoza te upućuje na nedostatak biciklističke infrastrukture i važnost odgovornog ponašanja u prometu.

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Večernjakova biciklijada

Nakon odvoženog „polumaratona“ na livadi Vugrinščak čeka nas bogat zabavni sadržaj uz glazbene nastupe brojnih izvođača. Najprije će nas zabavljati Heidi šeće psa, Pravila igre, Teška industrija, a navečer nastupaju Detour, Prljavo kazalište i Vanna.

Prijavite se i osigurajte startni broj putem našeg online obrasca na kraju teksta.

Pozovite osobu s kojom želite na Večernjakovu biciklijadu i pedalirajmo zajedno kao nekada!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr