50 godina krapinskog festivala

Uz Dan grada Zagreba, 24. svibnja, slavimo i zagrebačke popevke

Foto: Matija Topolovec/Pixsell
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
28.04.2016.
u 14:30
U utorak, 24. svibnja u 20 sati, u povodu Dana grada Zagreba, obilježava se 50 godina Krapinskog festivala i 25 godina Radija Kaj
Pogledaj originalni članak

Najveći ovogodišnji kajkavski glazbeni događaj u Zagrebu, svečani koncert – Popevke Zagrebu, održat će se u Lisinskom, 24. svibnja u 20 sati, u povodu Dana grada Zagreba, 50 godina Krapinskog festivala i 25 godina Radija Kaj.

Nastupit će najpopularniji izvođači kajkavskih popevki, koji su u proteklih 50 godina u Krapini, ispjevali najveće hitove KAJ-a:  Tereza Kesovija, Gabi Novak, Drago Diklić, Elvira Voća, Krunoslav Slabinac, Radek Brodarec, Vera Svoboda…, ali i mlađi umjetnici, kao što su Matija Dedić, Danijela Pintarić, Bojan Jambrošić, Ivana Kindl

Popevke Zagrebu zajedno donose: Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Grad Zagreb i Radio Kaj.

>> Krapinski “kaj” pozdravit će 400 mališana u narodnim nošnjama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar gecdra
gecdra
15:18 28.04.2016.

Kaj to više nije zabranjena glazba u Hrvatskoj ?

TI
Tinča123
14:36 30.09.2016.

Svaka vam čast zbog sveopće brige za kajkavštinu. Slavonskog dijalekta nigdje. Sramota.