MEDSAVE Umirovljenik Antun M. (60) kiom sletio sa skele

Utopio se supruzi pred očima

Foto: import
Utopio se supruzi pred očima
26.08.2007.
u 23:44
Pogledaj originalni članak

Umirovljenik Antun M. (60) iz Zaprešića utopio se preksinoć oko 20.25 sati na prijelazu skelom preko Save u Medsavama. Kia kojom je upravljao pala je u mračnu rijeku, kratko vrijeme plutala te potonula, a skelar je s rođacima čamcem slijedio svjetlo automobilskih farova pokušavajući spasiti vozača. No bilo je prekasno i preteško.

 Antun M. vraćao se sa suprugom iz posjeta prijateljima u okolici Samobora. Bio je jako pijan. Kada su se dovezli do ulaza na skelu u Medsavama, žena je izišla iz auta, ali ne i čovjek. Nije čekao moj znak da može uvesti auto na skelu. Nisam još stigao spustiti ogradu s druge strane skele, a on se već automobilom zaletio u Savu  kaže  skelar Ivan Vrančić.

Prema riječima udovice Anice M., pri silasku vozila na skelu, Antun M. ugasio je motor, ali se kia nastavila kretati skelom i s vozačem sletjela u rijeku. Kia je bila na dnu rijeke, na dubini oko dva metra.

Skelar i njegov rođak Josip Vrančić pokušali su otvoriti vrata auta, ali nisu mogli jer su bila zaglavljena. Iz automobila nije se ništa čulo, kažu spasioci. Policajci i vatrogasci  izvukli su vozača i auto u 23.20 sati. Skela je u rukama obitelji Vrančić već šezdeset godina, i to im je prva nesreća. Cijela je obitelj skelara u šoku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr