kvartovska tribina

Uredit će se derutno dječje igralište i Ulica Nad tunelom

Uredit će se derutno dječje igralište i Ulica Nad tunelom
18.04.2015.
u 10:02
Obnovit će se i igralište te oborinska odvodnja na igralištu u OŠ Markuševec, koju pohađa 699 učenika
Pogledaj originalni članak

Područje iznad gračanskog tunela ove će se godine potpuno obnoviti pa će gradska četvrt Podsljeme samo u uređivanje kolnika cijele Ulice Nad tunelom uložiti 392 tisuće kuna.

Najveća je to stavka u kategoriji javnoprometnih površina i objekata, za koju će se u Planu malih komunalnih akcija za 2015. godinu izdvojiti 1,79 milijuna kuna. Osim toga, uređivat će se i derutno dječje igralište Nad tunelom.

– Dobili smo priličan broj molbi građana da se uredi taj dio, u igralište ćemo uložiti 186.400 kuna – rekao je predsjednik gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak te dodao da su se stanovnici žalili i na pokradene ograde i ulazna vrata.

Osim tih, investicije koje prelaze šesteroznamenkastu cifru, a odnose se na uređenje javnoprometnih površina, jesu i uređivanje kolnika na dijelu Ulice Ivanov put (187.800 kn), dijelu Ulice Omejak (121.100 kn), uređivanje kolnika i oborinske odvodnje u Ulici Jazbina, odvojak kod kućnog broja 172-174e (141.600 kn) te dio Ulice Skuzini (107.400 kn). Visok iznos uložit će se i u uređenje i asfaltiranje igrališta OŠ Markuševec.

– Radovi vrijedni 297.000 kn trebali bi krenuti svaki čas, čim ih gradonačelnik Milan Bandić potpiše i odobri. Igralište je već popucano zbog loše izvedbe, svako malo je pod vodom, a uredit će se i oborinska odvodnja. Sada za kiše sve ulazi u dvoranu – kaže Kompesak te dodaje da igralište koristi 699 učenika škole.

Izrađuje se i projektna dokumentacija za sanaciju potpornog zida u šestinskoj župnoj crkvi svetog Mirka. Radovi bi mogli krenuti tek nagodinu. No dotad će se 2015. godine uložiti 100.200 kuna u izmjenu opločenja ispred župnog dvora i uređivanje groba dr. Ante Starčevića.

– Čini mi se da grob nije nikad uređivan, a dolaze ga posjećivati iz svih dijelova grada – kaže Kompesak. Nagodinu bi stanovnici mogli hodati i po novom Gračanskom šetalištu, između prvog i drugog tramvajskog stajališta, a kompletnu komunalnu infrastrukturu dobit će Budanjščak.

Dokumentacija se izrađuje i za spajanje ulica Štirovničke i Zavižanske te Nemetove i Malovanskih stuba.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
13:28 18.04.2015.

e ovo je nekaj pametno,a ne fontane