Zagrebačka četvrt

Upoznajte arhitekturu Gornjeg grada kroz izložbu fotografija

Foto: Toni Bešlić
Upoznajte arhitekturu Gornjeg grada kroz izložbu fotografija
10.04.2022.
u 11:30
Otvorenje izložbe je u utorak u 19 sati u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka.
Pogledaj originalni članak

Arhitektura gradske četvrti Gornji grad - Medveščak glavna je tema izložbe "Arhitektura zagrebačkih četvrti" koje se otvara u utorak u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka. Radi se o izložbi fotografija pojedinih arhitektonskih ostvarenja te zagrebačke četvrti u centru grada, na kojoj se predstavljaju oni dobri ali i po nečemu loši ili pak znakoviti primjeri novije gradnje. Izložbu prati kritički tekst u katalogu od strane autora Tonija Bešlića.

‘Gradsku četvrt Gornji grad-Medvešćak, osim novije izgradnje, uveliko oblikuju i kvalitetne građanske kuće historicizma i međuratne moderne. Predio je to skladnih cjelina, ugodno dimenzioniranih ulica, bogatog zelenila i zavidne arhitekture. Pripada onim gradskim četvrtima kakve postoje u svakome europskom gradu  i u kojima ne može svatko stanovati’, navodi se u autorovom tekstu.

Otvorenje izložbe je u 19 sati.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.