plac-patrola

Umirovljenica obožava shitake gljive, okusa posebnijeg od drugih

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Plac Tanja Valer
Foto: Thinkstock
Plac Tanja Valer
27.03.2014.
u 11:52
Tanja Valer na Dolac dolazi po ovu vrstu gljiva jer su, kaže, zdrave i odlično se slažu s raznim prilozima. Za ručak ih priprema uz batat i krem-juhu
Pogledaj originalni članak

Sastojci za ručak:

Shitake gljive 20 dag – 15 kuna; pola kilograma batata – 10 kuna; salata – 10 kuna; grincajg – 5 kuna

Priprema:

Shitake gljive oprati, narezati te ih popržiti na maslinovu ulju i luku. Kada gljive puste sok, sve začiniti i dodati vrhnje za kuhanje. Umirovljenica Tanja Valer voli shitake gljive jer su zdrave i imaju specifičan okus u odnosu na druge gljive koje se češće upotrebljavaju za umake.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kao prilog preporučuje slatki krumpir batat, a za predjelo gustu juhu od povrća. Krumpir treba skuhati u slanoj vodi, kad je gotov, treba ga izgnječiti i začiniti po želji solju, vegetom, paprom...
Za juhu treba staviti kuhati povrće, Tanja Valer koristi tikvice, brokulu i cvjetaču, ali može se staviti povrće po želji.

Kada je gotovo, povrće treba izmiksati s vodom u kojoj se kuhalo. Sve treba začiniti i dodati vrhnje da bi juha bila kremasta. Uz ovako zdrav ručak, kaže Tanja Valer, najbolje odgovara i salata potočarka.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.